ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη ημέρα χθες για τους Έλληνες ευρωβουλευτές

Πρώτη ημέρα χθες για τους Έλληνες ευρωβουλευτές

Ξεκίνησαν χθες και επίσημα οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη νέα του σύνθεση, με τους Έλληνες ευρωβουλευτές να περιορίζονται ακόμα σε ρόλο κομπάρσου.

Στα δύο μεγάλα κόμματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ανήκει η ΝΔ και τους Σοσιαλιστές που ανήκει το ΠΑΣΟΚ, η ελληνική παρουσία είναι ισχνή πλέον και αδύναμη να επηρεάσει τις εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε την προεδρία σε κάποια από τις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου ή θέση αντιπροέδρου στην Ολομέλεια, κάτι που φέτος δεν πρόκειται να συμβεί μιας και η δύναμη των δύο ελληνικών κομμάτων είναι ιδιαίτερα μικρή.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη ως ένας εκ των 14 αντιπροέδρων, μιας και προέρχεται από το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία πάντως λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού της ποσοστού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντως, οι Έλληνες ευρωβουλευτές βρήκαν μια χαρά το δρόμο για το καφέ του Ευρωκοινοβουλίου...

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα για Στουρνάρα την Πέμπτη