ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβραμόπουλος έπιασε δουλειά με το… «καλημέρα»

Ο Αβραμόπουλος έπιασε δουλειά με το… «καλημέρα»

Σειρά πολλών και σημαντικών επαφών είχε ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ψάχνοντας λίγο στις δραστηριότητες που σημειώθηκαν στην καρδιά της Ε.Ε. θα δούμε μετά την άτυπη συνάντηση του Κολεγίου των Επιτρόπων που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς. Ο σοσιαλιστής κ. Σουλτς, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιος με τον Έλληνα νέο επίτροπο.

Gianni Pittella

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος πήγε σε ένα πιο οικείο περιβάλλον. Συμμετείχε σε σύσκεψη με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, τον γνωστό EDA. Επικεφαλής του οργανισμού είναι η κ. Φρανσουά Αρνώ, η οποία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον κ. Αβραμόπουλο και έχει συνεργαστεί μαζί του στενά κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

av1

Χθες το απόγευμα ο αεικίνητος Έλληνες επίτροπος συναντήθηκε με την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών κ. Τζιάννι Πιττέλλα. Η φορτωμένη ημέρα του κ. Αβραμόπουλου έκλεισε με τη συζήτηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεως που είχε με τον πρόεδρο της LIBE, της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Κλωντ Μοραές.

Διαβάστε επίσης

11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο