ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο για Σαμαρά στο Υπουργείο Άμυνας

Σενάριο για Σαμαρά στο Υπουργείο Άμυνας

Το χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου ανακοινώθηκε και από 1η Οκτώβρη ο Έλληνας πολιτικός αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στον κρίσιμο τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Μετανάστευσης.

Ενδιαφέρον όμως έχει το ποιος θα τον διαδεχτεί, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος. Παρ' όλα αυτά το όνομα του νέου Υπουργού Άμυνας θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, κάτι που σημαίνει πως οι διεργασίες για το πρόσωπο που τελικώς θα επιλεγεί, μάλλον έχουν ξεκινήσει.

Ένα σενάριο που συζητιέται έντονα τελευταία είναι να διατηρήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το χαρτοφυλάκιο, με δεδομένο πως το Υπουργείο Άμυνας θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει για μία σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα, ο... ανάδοχος των οποίων θα μπορούσε να είναι ένας καλός σύμμαχος για την προσπάθεια μείωσης του χρέους. Παράλληλα, υπάρχει μία σεναριολογία που θέλει το Μάκη Βορίδη να ενδιαφέρεται για τη θέση, ενώ δε θα πρέπει να αποκλειστεί να προταθεί το χαρτοφυλάκιο σε κάποιον εκ των δυσαρεστημένων κοινοβουλευτικών της ΝΔ, που βρίσκονται να κάγκελα αυτές τις ημέρες, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι αντάρτες.

Διαβάστε επίσης

Ζητάει δικαίωση το ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ