ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κώστας Σημίτης: Ο κύριος «ευχαριστώ πολύ τις ΗΠΑ» που δεν ήξερε ποτέ τίποτα και κυκλοφορεί ελεύθερος

Κώστας Σημίτης: Ο κύριος «ευχαριστώ πολύ τις ΗΠΑ» που δεν ήξερε ποτέ τίποτα και κυκλοφορεί ελεύθερος

Μίζες εξοπλιστικά | Ειδήσεις: Αν έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο κάτω από τον βιο και την πολιτεία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα ήταν ο εξής: «Για όλα φταίνε οι άλλοι» - Ακόμα και τώρα, που αρκετοί εκ των στενότερων συνεργατών του πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, ο κύριος «Ευχαριστώ πολύ τις ΗΠΑ» σφυρίζει αδιάφορα και παραμένει στο απυρόβλητο... Μπορεί και κυκλοφορεί ελεύθερος και άνετος, χωρίς ίχνος ντροπής για όλα όσα έγιναν επί των ημερών του...

ΟΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ «ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ» - Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η στάση του Κώστα Σημίτη είναι τουλάχιστον τραγική αναφορικά με τους ανθρώπους που βρισκόντουσαν δίπλα του και που όπως αποδεικνύεται ήταν βουτηγμένοι σε οικονομικά σκάνδαλα με χρυσές μίζες.

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις: Μαντέλης, Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου. Πιάστηκαν όλοι με τη «γίδα στην πλάτη» και ο Σημίτης όχι μόνο δεν ήξερε τίποτα, αλλά έμεινε και στο απυρόβλητο.

akis simitis 630x400

Επί της ουσίας δεν τον ενόχλησε καμία εξεταστική και κανένα δικαστήριο.

Μόνο μια φορά σκέφτηκε η ελληνική δικαιοσύνη να τον καλέσει στο δικαστήριο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο μήπως και... γνώριζε κάτι.

Εκεί βεβαίως ο κ. Σημίτης όχι μόνο ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα, αλλά φρόντισε να κάνει και το απαραίτητο θέατρο ότι δήθεν τσακώθηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τώρα, μετά την προφυλάκιση του στενού του συνεργάτη Γιάννου Παπαντωνίου, έχει βάλει και διάφορους «γραμμιτζήδες» φίλους του δημοσιογράφους να σημειώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να κάνει δηλώσεις και να πάρει αποστάσεις από τον Άκη και το Γιάννο.

Αστεία πράγματα. Τι αποστάσεις να πάρει;

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μια δήθεν ανάληψη πολιτικής ευθύνης από όλους αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Ο κ. Σημίτης πρέπει να κληθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης μαζί με το ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης να μας εξηγήσουν πως ο Άκης και ο Γιάννος λάμβαναν μίζες χωρίς το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Δεν μπορεί οι θιασώτες του «μαζί τα φάγαμε» να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.

Ο φίλος του κύριου Σημίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος (που τον βόηθησε να ανέλθει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργία) αυτά έλεγε κατηγορώντας τον ελληνικό λαό.

Η σιωπή του κύριου Σημίτη και η ικανότητά του να μετακυλίει πάντα τις ευθύνες στους άλλους είναι συστατικό και γνώρισμα της πολιτικής του διαδρομής.

simipapa

Διαβάστε επίσης:

Προφυλάκιση Παπαντωνίου: Γιατί ο Σημίτης βγήκε ξαφνικά από τη «ναφθαλίνη» τον Απρίλιο του 2017;

Θυμίζω απλά για την ιστορία:

1. Για τα Ιμια έφταιγαν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Τις ημέρες της κρίσης παρά το γεγονός ότι ήταν παντελώς άσχετος από κανόνες εμπλοκής κατηγορούσε τους ναυάρχους και τους στρατηγούς. Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία για την ιταμή δήλωση του μέσα στη Βουλή: «Ευχαριστώ πολύ τις ΗΠΑ», δεν πλήρωσε ποτέ, ούτε καν πολιτικά, για το γεγονός ότι κόντεψε να σύρει την Ελλάδα σε μια άκρως επικίνδυνη πολιτική κρίση και για το γεγονός ότι χάθηκαν άδικα ζωές αξιωμαστικών το βράδυ των Ιμίων.

2. Για την εξευτελιστική εξέλιξη της παράδοσης Οτσαλάν έφταιγαν οι «υπερπατριώτες» και όχι ο ίδιος και οι «κυπατζήδες» υπουργοί του. Δεν ήξερε τίποτα για το γεγονός ότι σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλούσε τον Κούρδο ηγέτη να έρθει στην Ελλάδα και ότι ο υπουργός του των Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ασκούσε τις ώρες της κρίσης την πατριωτική και υπεύθυνη πολιτική του τύπου: «Σάββα παιδί μου, πέτα τον έξω». Γι αυτά δεν ήξερε τίποτα το «κράτος Σημίτη» που εκείνη την περίοδο έφερε την κωδική ονομασία «Δεσποινίς Κατεχάκη».

3. Για το μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, πάλι δεν ήξερε τίποτα. Έφταιγαν οι πολίτες και οι επενδυτές που πήγαν να τζογάρουν τα χρήματά τους. Για το ότι η κυβέρνηση του έβγαζε μέχρι και προεκλογικές αφίσες προπαγάνδισης του Χρηματιστηρίου, δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Αρκέστηκε στο να δηλώσει απλά ότι «λυπάται».

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Σημίτης που ήταν πρωθυπουργός της χώρας, δεν κλήθηκε ποτέ μα ποτέ να δώσει λόγο.

Θα μου πείτε θα βρεί κάποια εκπομπή στο επόμενο διάστημα να του δώσει άπλετο χρόνο να ξεδιπλώσει τις απόψεις του.

Θα τον καλέσει ποτέ η Δικαιοσύνη;

Όχι δεν το πιστεύω.

Το «εκσυγχρονιστικό μπλοκ» που κυβέρνησε τη χώρα τις δεκαετίες του '90 και του 2000 έχει μοιράσει πολλά «γραμμάτια».

Τόσα, όσα απαιτούνται για να κρυφτεί η βρώμα και η σαπίλα κάτω από το χαλί!