ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Voreia Beer: Η βορειοελλαδίτικη μπύρα

Voreia Beer: Η βορειοελλαδίτικη μπύρα

H δημιουργία της πρώτης Μικροζυθοποιίας στη Βόρειο Ελλάδα είναι γεγονός και μας εξέπληξε ευχάριστα.

Ήταν κάτι που πραγματικά έλλειπε από την Βόρεια Ελλάδα και ήταν θέμα χρόνου η υλοποίηση της.

H αγάπη, το μεράκι και η όρεξη για νέες γευστικές περιπλανήσεις, ώθησε κάποιους ανθρώπους στην επένδυση ενός υπερσύγχρονου -σε τεχνολογικό εξοπλισμό- μικροζυθοποιείου στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών με την ονομασία Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. (Siris Microbrewery).

Με στόχο τους να βάλουν ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Ελληνικού γευστικού χάρτη, προσφέροντας νέες διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης, μικροφιλτραρισμένης μπύρας υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και στην ιστοσελίδα τους, ζυθοποίησαν τις πρώτες δύο ετικέτες τους.

Η "Voreia Pilsner" είναι μια τόσο κλασική αλλά και σύγχρονη Pils με 5% ABV, πλούσια και διακριτική, η οποία αναδεικνύει απλόχερα τις γεύσεις, τα αρώματα και τη δροσιά του βορρά, ενώ υπόσχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα!

Η "Voreia IPA" είναι μια δυνατή IPA με 7% ABV, με γενναίες δόσεις Αμερικάνικου λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και πεύκου, με μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

Οι μη παστεριωμένες-φιλτραρισμένες μπύρες ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σιγά-σιγά αναμένονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Διατίθενται σε φιάλες των 330ml.

Διαβάστε επίσης:

Organic Islands: Αρωματικά φυτά και βότανα από την Νάξο

Το μεσσηνιακό λάδι που πήρε το χρυσό βραβείο γεύσης στη Ν. Υόρκη

Golden Black, η βιολογική Κορινθιακή σταφίδα