ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

«Ιλιάδα»: To ελληνικό μεσσηνιακό ελαιόλαδο που μας κάνει υπερήφανους

«Ιλιάδα»: To ελληνικό μεσσηνιακό ελαιόλαδο που μας κάνει υπερήφανους

Μια επιχείρηση µε αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα, η Αγροβίμ, συνδυάζει την ποιότητα με τον μεγάλο όγκο παραγωγής. Στοχεύει στον καταναλωτή των καλών σούπερ μάρκετ του εξωτερικού και έχει καταφέρει να κερδίσει αγορές και βραβεία.

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στον Μεσσηνιακό κάμπο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Αγροβίμ. Ενας τεράστιος χώρος με αποθήκες και συσκευαστήριο τελευταίας τεχνολογίας.

Η Αγροβίμ παράγει ελαιόλαδο, ελιές και συναφή προϊόντα και τα εξάγει σε όλο τον κόσμο.

Η Αγροβίμ έχει μια ομάδα 400 ελαιοπαραγωγών που παράγουν γι' αυτήν, αλλά συνεργάζεται και με 3.000 ακόμη παραγωγούς της περιοχής. Μαζεύει τα προϊόντα τους και τα τυποποιεί σε εξαιρετικές συσκευασίες.

Το λάδι τους, η «Ιλιάδα», συμβατικό και βιολογικό, είναι το πρώτο σε πωλήσεις ελληνικό ελαιόλαδο στην αγγλική αγορά, με πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Η Ιλιάδα αποτελεί για την Agrovim τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της και έχει αγαπηθεί από τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και κυρίως στο Λονδίνο, αλλά και από τους ξένους που εκτιμούν το καλό ελληνικό λάδι. Βρίσκεται στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ευρώπης και ξεχωρίζει για την προσιτή τιμή του και την καλή ποιότητα.

Η Τζένη και ο ∆ημήτρης Γυφτέας παρέλαβαν τη μικρή επιχείρηση του πατέρα τους και με πολύ κόπο και προσπάθεια τη μετέτρεψαν σε αυτό που είναι σήμερα: μια μεγάλη ελληνική εταιρεία που εξάγει το σύνολο των προϊόντων της και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Τέλος, φέτος έλαβε το βραβείο Diamond - The most admired enterprises in Greece, σε εκδήλωση οργανωμένη από την StatBank SB.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου και το βραβείο παρέλαβε η αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γυφτέα, η οποία ευχαρίστησε γι' αυτή τη διάκριση και σημείωσε τα επιτεύγματα της εταιρείας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό τοπίο της χώρας