LIVE

Live, Μουντομπάσκετ: Ιορδανία-Ελλάδα 71-92 - Νίκη στην πρεμιέρα για την Εθνική

Live, Μουντομπάσκετ: Ιορδανία-Ελλάδα 71-92 - Νίκη στην πρεμιέρα για την Εθνική
Intime

Μουντομπάσκετ: Παρακολουθήστε την εξέλιξη της πρεμιέρας της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ιορδανία.

Η Μανίλα γίνεται το επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος για δύο ώρες. Στις 11:45 η Εθνική ομάδα μπάσκετ αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ 2023. Δεύτερη μέρα της διοργάνωσης και πρώτη «μάχη» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει απ’ το σοκ του τραυματισμού του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος χάνει το τουρνουά.

Η επίσημη αγαπημένη ξεκινά στη διοργάνωση θέλοντας να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί. Ιδιαίτερα υψηλές βλέψεις δεν μπορούν να υπάρχουν, παρά μόνο αν η Εθνική μας εκπλήξει ευχάριστα. Για διάφορους λόγους στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν βρίσκονται οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, απουσίες που προφανώς αλλάζουν τη δυναμική της Ελλάδας. Ήρθε και η κακοδαιμονία με τον τραυματισμό του Μήτογλου που ήταν εκ των κορυφαίων στα φιλικά προετοιμασίας, τη στιγμή μάλιστα που ο Αγραβάνης είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Άμπου Ντάμπι ακόμη.

Πρώτη αντίπαλος για την… 11άδα της Ελλάδας, θα είναι η Ιορδανία. Στον όμιλο που υπάρχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία, η επικράτηση στο ματς αυτό είναι προαπαιτούμενο για την Εθνική. Παρά τα προβλήματα, η μπασκετική λογική δίνει το ρόλο του ξεκάθαρου φαβορί στην Εθνική μας. Η οποία πρέπει να αποδείξει στο παρκέ την ποιοτική ανωτερότητά της, λύνοντας ταυτόχρονα και τα επιθετικά της προβλήματα που έχουν φανερωθεί απ’ τα φιλικά. Όπως και το δυνατό της σημείο, που είναι η ένταση και η ενέργεια στην άμυνα κατά διαστήματα.

Την Ιορδανία η Ελλάδα την έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στην ιστορία της σε επίπεδο ανδρών. Η πρώτη ήταν στο Προολυμπιακό του Καράκας το 2012, όταν και νικήσαμε 107-63. Η δεύτερη σε φιλικό που είχε γίνει πάλι στην Ασία πριν το Μουντομπάσκετ του 2019 και επικρατήσαμε 92-65.

Ιδιαίτερο είναι το σημερινό ματς για τον Κώστα Παπανικολάου, καθώς θα πρόκειται για την 139η συμμετοχή του με την Εθνική και θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία διεθνής σε αγώνες με την επίσημη αγαπημένη. Ξεπερνά τον Νικ Καλάθη κι ανεβαίνει στην 18η θέση, στοχεύοντας πλέον τον Βασίλη Σπανούλη που είχε 146. Πρώτοι είναι οι Γιαννάκης, Φασούλας και Χριστοδούλου, με 351, 244 και 220 αντίστοιχα.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της πρεμιέρας της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ: