ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι σημαίνει Παύλος Γιαννακόπουλος για τους προπονητές του τουρνουά

Τι σημαίνει Παύλος Γιαννακόπουλος για τους προπονητές του τουρνουά

Οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά μιλούν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς δούλεψε για την ανάπτυξη του αθλήματος, πέρα από τη γιγάντωση του Παναθηναϊκού. Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά, μίλησαν για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ επισήμανε: «Ο κύριος Παύλος ήταν ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν και κέρδισε το σεβασμό όλων».

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Έχοντας ζήσει στον Παναθηναϊκό και έχοντας αυτή την εμπειρία σε δύσκολους καιρούς, αυτό που μας κρατούσε ήταν ότι ο κύριος Παύλος προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει όλους. Μπορεί να αντιδρούσε διαφορετικά κάποιες φορές αλλά έκανε τα πάντα για να είμαστε όλοι καλά. Προσωπικά με άλλαξε, του μιλούσα για όλα. Είχαμε συζητήσει για πολλά, μου είχε πει για τη ζωή του, πως ξεκίνησε η οικογένεια και με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τη ζωή».

Ο Ετόρε Μεσίνα της Αρμάνι τόνισε ότι ξέρει πολλά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο αν και ποτέ δεν τον γνώρισε προσωπικά: «Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μιλήσω στον κύριο Παύλο αλλά έχω διαβάσει πολλά και όλα όσα λέγονται από τον καλύτερο προπονητή και φίλο Ζέλικο, με κάνουν να σκέφτομαι πως ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και όχι μόνο ιδιοκτήτης».

Τέλος ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στην προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου και τι αυτός εκπροσωπούσε: «Θεωρώ ότι ο κύριος Παύλος εκπροσωπούσε μία γενιά που έφυγε. Μία γενιά που μετά τον πόλεμο ξεκίνησαν με αρχές και αξίες και έφτασαν ψηλά. Για εμάς θα πρέπει να είναι πρότυπα για το τι χάσαμε και τι πρέπει να επαναφέρουμε».

Πηγή: Onsports.gr