ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρήνος στο NBA: Πέθανε ο Ντέιβιντ Στερν

Θρήνος στο NBA: Πέθανε ο Ντέιβιντ Στερν
Twitter/ @NBA

«Έφυγε» σε ηλικία 77 ετών ο άνθρωπος που γιγάντωσε το μύθο του NBA.

Ο Ντέιβιντ Στερν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών την πρώτη ημέρα του 2020. Ο επί χρόνια κομισάριος του NBA αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία από τις 17 Δεκεμβρίου, όμως, δεν άντεξε...

Από το 1984 μέχρι το 2014 ήταν ο άνθρωπος που με τις αποφάσεις του έκανε πανίσχυρη λίγκα το NBA.

Το θάντό του επιβεβαίωσε ο Άνταμ Σίλβερ, που τον διαδέχθηκε στην διοικητική ηγεσία του 2014:

«Για 22 χρόνια ήμουν δίπλα και τον έβλεπα σε δράση. Ήταν ένας μέντορας και ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Πέρασε αμέτρητες ώρες στο γραφείο του, σε γήπεδα, σε αεροπλάνα και οπουδήποτε μας πήγαινε το παιχνίδι. Όπως κάθε θρύλος του ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ είχε εξαιρετικό ταλέντο, αλλά για εκείνον τα πάντα ήταν τα βασικά, η προετοιμασία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σκληρή δουλειά.

Ανέλαβε τα ηνία του ΝΒΑ το 1984, σε μια εποχή που η λίγκα ήταν σε σταυροδρόμι. Όμως στα 30 χρόνια του ως κομισάριος δημιούργησε το νέο παγκόσμιο ΝΒΑ. Δημιούργησε πρωτοποριακές συνεργασίες σε επίπεδο ΜΜΕ και μάρκετινγκ, προγράμματα για την ψηφιοποίηση και την κοινωνική ευθύνη που έφεραν το ΝΒΑ κοντά σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Χάρη στον Ντέιβιντ το ΝΒΑ είναι ένα παγκόσμιο brand και ο ίδιος δεν είναι απλώς ένας από τους κορυφαίους κομισάριους όλων των εποχών, αλλά και ένας από τους ηγέτες με την μεγαλύτερη επίδραση.

Κάθε μέλος της οικογένειας του ΝΒΑ επωφελήθηκε από το όραμα, τη γενναιοδωρία και την έμπνευσή του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, Νταϊάν, τους γιους τους, Άντριου και Έρικ, καθώς και όλη την οικογένειά τους. Μοιραζόμαστε την θλίψη με όσους άγγιξε το έργο του Ντέιβιντ».

Ροή Ειδήσεων