ΜΠΑΣΚΕΤ

Θυμάσαι το ντεμπούτο του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό; Δες το σπάνιο βίντεο (video+photos)

Θυμάσαι το ντεμπούτο του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό; Δες το σπάνιο βίντεο (video+photos)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Αν μη τι άλλο ένας παίκτης που συνδέθηκε τόσο πολύ με μια ομάδα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έγραψε τη δική του ιστορία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ οδηγώντας τον στην κορυφή σε όποια διοργάνωση και αν έπαιζε.

Ο Καστοριανός γκαρντ με την ομάδα του Παναθηναϊκού έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε ατομικό, επίπεδο για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε συνολικά 22 τίτλους (9 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 10 Κύπελλα Ελλάδος και 3 Πρωταθλήματα Ευρώπης).

Αποτελεί μέλος της καλύτερης δεκάδας για την πρώτη δεκαετία στην ιστορία της Ευρωλίγκα (2001-2010)[3], ενώ ήταν υποψήφιος για να αναδειχθεί μία από τις πενήντα σημαντικότερες προσωπικότητες της Ευρωλίγκα,για τα πενήντα χρόνια της διοργάνωσης(1958-2008). Την 1η Απριλίου 2016 η Ευρωλίγκα ανδρών του απένειμε το βραβείο του Θρύλου της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σφράγισε με τον πολυδιάστατο τρόπο παιχνιδιού του μια ολόκληρη εποχή, μένοντας στην ιστορία του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ και αποτελώντας πρότυπο αθλητή για τις επόμενες γενιές καλαθοσφαιριστών.

Επίσης ο ρόλος του στην επανάκαμψη της εθνικής ομάδας μπάσκετ, υπήρξε καθοριστικός για τις μεγάλες επιτυχίες με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2006. Ο δήμος της Καστοριάς για να τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, έδωσε το όνομα του αθλητή στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Ο Διαμαντίδης, έκανε το ντεμπούτο του με τα «πράσινα» σε ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό στις 3 Οκτωβρίου 2004 όταν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικρατούσαν με 57-45 στο ΣΕΦ και έπαιρναν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Μάλιστα ο Διαμαντίδης είχε 14 πόντους οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη.