ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαίκλ Τζόρνταν: Αυτό είναι «το σουτ» που έμεινε στην ιστορία - Η συγκλονιστική στιγμή του «Air»

Μαίκλ Τζόρνταν: Αυτό είναι «το σουτ» που έμεινε στην ιστορία - Η συγκλονιστική στιγμή του «Air»

Το... the shot του Μάικλ Τζόρνταν, που έμελλε να μείνει για πάντα χαραγμένο, στη λαμπρή ιστορία του NBA και όχι μόνο.

Το «The Last Dance» ήρθε με δυο νέα επεισόδια που μας έδειξε νέες πτυχές της τεράστιας προσωπικότητας που ακούει στο όνομα Μάικλ Τζόρνταν. Στο 3ο και στο 4ο λοιπόν μέρος της εκπληκτικής δουλειάς του ESPN και του Netflix είδαμε την ιστορία ενός εκ των διασημότερων σουτ (αν όχι το διασημότερο) όλων των εποχών.

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Μαΐου του 1989 με τους Σικάγο Μπουλς να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας του Κλίβελαντ Καβαλίερς στον 5ο αγώνα των δυο ομάδων της 1ης φάσης των πλέι οφ του NBA, με το νικητή να έπαιρνε την πρόκριση.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο-πόντο από το ξεκίνημα. Το τέλος της τρίτης περιόδου ωστόσο βρήκε τους Καβαλίερς να προηγούνται με 75-69. Στην τέταρτη περίοδο έγινε πραγματική μάχη. Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό, το προβάδισμα άλλαξε χέρια 6 φορές! Η 6η φορά έμελλε να είναι και η καθοριστική.

Με τον Γκρεγκ Ίλο να σκοράρει με λέι-απ, οι Καβαλίερς πήραν προβάδισμα με 100-99, ενώ στο ρολόι απέμεναν τρία δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα και οι Μπουλς είχαν την τελευταία επίθεση. Όλοι ήξεραν ότι η μπάλα θα πήγαινε στα χέρια του Μάικλ Τζόρνταν. Ο προπονητής των Καβαλίερς έβαλε πάνω στον «Air» τον Γκρεγκ Ίλο...

Τότε ο Τζόρνταν πήρε τη μπάλα. έφτασε μέχρι την κορυφή της ρακέτας και στάθηκε στον αέρα για τόση ώρα που στους φίλους των Καβαλίερς έμοιαζε με αιώνας πριν σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι της ομάδας του Κλίβελαντ και τον Μάικλ Τζόρνταν να πανηγυρίζει σαν τρελός αυτή την απίθανη πρόκριση των Μπουλς.

Δείτε το «the shot»:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της