ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Κομμάτι παρκέ με την υπογραφή του πουλήθηκε 631.200 δολάρια!

Κόμπι Μπράιαντ: Κομμάτι παρκέ με την υπογραφή του πουλήθηκε 631.200 δολάρια!
Απίστευτο το ποσό που δαπάνησαν σε δημοπρασία για ένα κομμάτι παρκέ με την υπογραφή του Κόμπι Μπράιαντ
AP Images

Κόμπι Μπράιαντ: Ένα κομμάτι από το παρκέ του «Staples Center», στο οποίο ο Αμερικανός «θρύλος» των Λέικερς και του ΝΒΑ είχε υπογράψει στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2020 όταν ο Κόμπι Μπράιαντ πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός θρύλος του ΝΒΑ και των Λος Άντζελες Λέικερς άφησε πίσω του τεράστια κληρονομιά σε ό,τι αφορά το άθλημα, αλλά και εκατομμύρια φαν του σε όλο τον κόσμο που ακολουθούν πιστά τη νοοτροπία του γύρω από το μπάσκετ. Τη λεγόμενη «Mamba Mentality».

Πριν λίγο καιρό, σε δημοπρασία που έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τέθηκε προς διάθεση ένα κομμάτι παρκέ από το «Staples Center». Δεν ήταν, όμως, ένα τυχαίο κομμάτι παρκέ. Ήταν αυτό που είχε τον αριθμό 8, τον έναν από τους δυο που φόρεσε στην καριέρα του στους «λιμνάνθρωπους» ο Κόμπι Μπράιαντ (το 24 ο άλλος), αλλά και την υπογραφή του.

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ στις 13 Απριλίου 2016 αγωνίστηκε για τελευταία φορά, έβαλε 60 πόντους στη φοβερή ανατροπή και νίκη επί των Γιούτα Τζαζ και στη συνέχεια αποθεώθηκε από όλο τον πλανήτη με αφορμή τους τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Εκείνο το σημείο, λοιπόν, με την υπογραφή του και τον αριθμό 8, ξεκίνησε να δημοπρατείται. Πριν από μερικά 24ωρα η τιμή είχε φτάσει στις 230.000 δολάρια και ξαφνικά την Τρίτη (06/10) εκτοξεύτηκε στα 631.200 δολάρια όπου κι έκλεισε η διαδικασία! Αξίζει να σημειωθεί πως το 10% από τα χρήματα αυτά θα πάνε στο Bryant family's Mamba & Mambacita Sports Foundation. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει η οικογένεια του Κόμπι Μπράιαντ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ σε νοσοκομείο: Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης