ΜΠΑΣΚΕΤ

Σοφοκλης Σχορτσανίτης: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση o «Big Sofo» (videos)

Σοφοκλης Σχορτσανίτης: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση o «Big Sofo» (videos)

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Την απόφαση του να σταματήσει από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Έλληνας σέντερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο του Ισραήλ.

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ, δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο... πικ των δυνατοτήτων του καθώς προδόθηκε από το σώμα του, ενώ ταλαιπωρήθηκε πολύ κι από τραυματισμούς.

Στα 35 του λοιπόν πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport5». «Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διάφορες λίγκες. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ και να αποσυρθώ από την ενεργό δράση» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο «Big Sofo» ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Ηρακλή το 2000, ενώ μεταξύ άλλων φόρεσε και τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού (2005/10), όσο και του Παναθηναϊκού (2012/13). Μάλιστα, κατέκτησε το πρωτάθλημα και με τους δύο.

Το 2014 πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague, ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου είχε προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ. Στις δύο θητείες (2010-12, 2013-15) που βρέθηκε στην «ομάδα του λαού» πραγματοποίησε ορισμένες από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και το 2011 ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας.

Τελευταία του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νικαίας, με τον οποίο έπαιξε στη Basket League την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια, τις πραγματικά καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του τις έκανε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Αξέχαστη έχει μείνει, άλλωστε, η τρομερή του παρουσία κόντρα στους NBAers των ΗΠΑ στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Σε εκείνη τον αγώνα είχε δικαιολογήσει απόλυτα το γιατί κάποιοι τον είχε αποκαλέσει «Baby Shaq».Επίσης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου - Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση