ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague – Παναθηναϊκός: Επανεκκίνηση με... διαστημικό Μήτογλου! - Τα εντυπωσιακά ρεκόρ του (vids)

Euroleague – Παναθηναϊκός: Επανεκκίνηση με... διαστημικό Μήτογλου! - Τα εντυπωσιακά ρεκόρ του (vids)

Euroleague: Ο Ντίνος Μήτογλου έσπασε τα... κοντέρ κι ο Παναθηναϊκός επικράτησε 94-78 της αποδεκατισμένης Χίμκι, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα

Το ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας στην Euroleague ήταν ιδιαίτερα σκληρό στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε κι οι «πράσινοι» αναζητούσαν ένα... restart στη διοργάνωση.

Μια επανεκκίνηση που ο Ντίνος Μήτογλου φρόντισε να έρθει με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε τόσο για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, όσο και για τον Γιώργο Παπαγιάννη κι έσπασε τα... κοντέρ, σημειώνοντας εντυπωσιακούς αριθμούς.

Ο Μήτογλου έκανε νέο ρεκόρ καριέρας τόσο σε πόντους, όσο και σε βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα, οι 42 που είχε στο PIR πλησίασαν την κορυφαία επίδοση, όσον αφορά σε Έλληνα στη διοργάνωση, η οποία είναι οι 44 βαθμοί που είχαν σημειώσει οι Γιάννης Μπουρούσης (2015) και Δήμος Ντικούδης (2001).

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του ήταν οι 34 βαθμοί στο περσινό ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Τότε είχε κάνει και τα αντίστοιχα ρεκόρ σε πόντους (βλ. 25) και σε επιθετικά ριμπάουντ (βλ. 8).

Στην πρώτη περίπτωση ο Έλληνας φόργουορντ έκανε σήμερα νέο career-high, σημειώνοντας 29 πόντους με 10/14 δίποντα και 9/9 βολές, ενώ στη δεύτερη το ισοφάρισε, καθώς μάζεψε 8 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Μήτογλου είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Νεμάνια Νέντοβιτς κι οι δυο τους φρόντισαν ο Παναθηναϊκός να κάνει αυτό που έπρεπε κόντρα στην ουραγό και με πολλά προβλήματα, Χίμκι.

Η ρωσική ομάδα έφτασε τις 13 σερί ήττες κι ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης. Το «τριφύλλι» από την πλευρά του πανηγύρισε την πρώτη νίκη με τον Κάτας στον πάγκο, δείχνοντας βελτίωση και βλέπει με πιο αισιόδοξο μάτι το μέλλον.

Εικόνες από τον αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-33, 70-51, 94-78.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά της Χίμκι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 509 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 νεκροί σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι