ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση το Λαύριο - Τα highlights των προημιτελικών (videos+photos)

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση το Λαύριο - Τα highlights των προημιτελικών (videos+photos)

Κύπελλο Ελλάδας: Δείτε τα highlights από τους αγώνες των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, το Λαύριο νίκησε στην παράταση την ΑΕΚ με 90-85 (74-74κ.α.) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας του Χρήστου Σερέλη που θα δώσει το παρών στις «4» καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους δεν θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ωστόσο έχουν πολλά παράπονα από τα κριτήρια, με τα οποία σφύριζαν οι Πουρσανίδης, Σώμος και Ανδρικόπουλος, αλλά και για τις βολές, οι οποίες ήταν 42-25 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, αλλά ο Μέικον είχε 1/2 βολές κι έτσι το σκορ έγινε 74-74. Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο Ντέιβις δεν βρήκε στόχο από τα πέντε μέτρα, ενώ ο Λάνγκφορντ ευστόχησε από το κέντρο(!), αλλά το σουτ του ήταν εκπρόθεσμο.

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν εξίσου συγκλονιστικό, με το Λαύριο να έχει απαντήσεις στα μεγάλα σουτ της ΑΕΚ. Ο Μουράτος έκανε με γκολ φάουλ το 86-85, 1'27'' πριν το τέλος. Ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία κι ο Ντιαλό με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 88-85, με 11.5'' να απομένουν. Ο Ζήσης έκανε λάθος επαναφορά και το Λαύριο που σκόραρε στον αιφνιδιασμό πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση.

Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 63-61 τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» κι εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του θεσμού.

Το επίτευγμα του «Δικεφάλου του Βορρά» γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 πόντους. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 29-14 στη δεύτερη περίοδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και σταδιακά ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση και βρέθηκαν μπροστά με 52-42.

Στα τελευταία λεπτά, όμως, το ματς έγινε ντέρμπι κι ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο φινάλε, αλλά το τρίποντο του Σαγκς ήταν άστοχο. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πέρασε και στους «4» θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να δραπετεύσει με τη νίκη-πρόκριση από τη Ρόδο, κάμπτοντας στο τέλος την αντίσταση του Κολοσσού με 73-68.

Να θυμίσουμε ότι η αναμέτρηση ΠαναθηναϊκόςΠεριστέρι αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Λαύριο - ΑΕΚ 90-85 (74-74κ.α.)

Εικόνες από το ματς

Οι δηλώσεις

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 61-63

Εικόνες από τον αγώνα

Τα highlights

Τρίτη (9/2)

Κολοσσός - Προμηθέας 68-73

Τα ημιτελικά

Την Παρασκευή (12/2) θα διεξαχθεί ο ημιτελικός ΠΑΟΚ - Προμηθέας. Ο προημιτελικός Παναθηναϊκός – Περιστέρι, ο ημιτελικός ανάμεσα στο Λαύριο και το νικητή του αγώνα που εκκρεμεί, καθώς και ο τελικός της διοργάνωσης θα ορισθούν εκ νέου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο