ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Εφές, Μιλάνο και Μπαρτσελόνα πάνε Κολωνία! - Τα ζευγάρια του Final Four (videos)

Ευρωλιγκα Euroleague

Euroleague: Η Αναντολού Εφές, η Αρμάνι Μιλάνο κι η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Final Four της Κολωνίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των playoffs οδηγήθηκαν σε Game 5, παρ' όλα αυτά η «κατάρα» που θέλει τους φιλοξενούμενους να μην κερδίζουν δεν έσπασε! Οι γηπεδούχοι έκαναν το «3 στα 3» και το συνολικό ρεκόρ σε Game 5 έφτασε στο 13-0 για τις ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, η Αναντολού Εφές νίκησε 88-83 τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πρόκριση να κρίνεται στο τελευταίο λεπτό! Για την ακρίβεια κρίθηκε από ένα «τρελό» τρίποντο του Κρούνοσλαβ Σιμόν, ο οποίος ευστόχησε από τα 8,5 μέτρα στη λήξη του χρόνου.

Ο Κροάτης έκανε το 83-80, 39 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Γιούλ δεν μπόρεσε να τον μιμηθεί κι έτσι η Εφές έκανε το 3-2 σε μια συγκλονιστική σειρά και πήρε την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι επιβίωσαν σε Game 5 για δεύτερη σερί φορά στα playoffs, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 2019 κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στον ημιτελικό του Final Four της Κολωνίας (28-30 Μαΐου), η τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ το άλλο ζευγάρι συνθέτουν η Αρμάνι Μιλάνο με την Μπαρτσελόνα.

H Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ έβαλε δύσκολα στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι όμως στο τελευταίο ματς της σειράς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 79-53, με τον Πάου Γκασόλ να δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό, έχοντας 7 πόντους, 4 τάπες, 3 κλεψίματα και 3 ριμπάουντ.

Όσο για την Αρμάνι Μιλάνο, αν και πήγε να κάνει μια απίστευτη αυτοκτονία, νίκησε 92-89 την Μπάγερν Μονάχου κι επέστρεψε σε Final Four για πρώτη φορά από το 1992, ήτοι 29 χρόνια μετά! Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σεϊβόν Σιλντς, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους!

Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 88-83

Μπαρτσελόνα - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 79-53

Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου 92-89

Euroleague
Τα ζευγάρια του Final Four της Κολωνίας, το οποίο θα διεξαχθεί 28-30 Μαΐου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα - Ευχάριστα νέα για 9 από τις 11 περιοχές