ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε το Παναθηναϊκός! - Απόλυτος κυρίαρχος με 26 σερί σεζόν με τίτλο (videos)

Παναθηναϊκός - Προμηθέας

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 91-79 τον Προμηθέα στον τελικό και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του, φτάνοντας τις 26 σερί σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο.

Το «τριφύλλι» ξανά στον θρόνο του! Μετά από απουσία ενός έτους, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν ξανά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τα 20 τρόπαια στη διοργάνωση.

Με αυτό τον τρόπο συνέχισαν και το ασύλληπτο σερί τους καθώς μετρούν τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε σεζόν από το 1996 κι έπειτα, φτάνοντας τις 26 συνεχόμενες!

Ο Παναθηναϊκός είδε τρόπαιο και το... μάτι του γυάλισε και μολονότι ο Προμηθέας έδωσε μια μεγάλη μάχη στο τέλος το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των παικτών του Κάτας.

Ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά κι ο Μάριο Χεζόνια (κυρίως στο δεύτερο μέρος) πρωτοστάτησαν ώστε ο πολυνίκης του θεσμού να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να επικρατήσει ενός μαχητικού αντιπάλου.

Μάλιστα, ο captain του «τριφυλλιού» ήταν αυτός που έβαλε και... φρένο στην αντεπίθεση της ομάδας από την Πάτρα, σκοράροντας ένα καθοριστικό τρίποντο 1'42'' πριν το φινάλε.

Ο Προμηθέας, ουσιαστικά, τα περίμενε όλα από τους Τζέριαν Γκραντ, Τζεράι Γκραντ και Τζιάν Κλαβέλ, οι οποίοι σημείωσαν τους 58 από τους 79 πόντους. Ως εκ τούτου η ποιότητα κι η πληρότητα του Παναθηναϊκού μέτρησε στο τέλος.

Οι «πράσινοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα και στο 34' βρέθηκαν μπροστά με 77-63, ωστόσο ο Κλαβέλ έβαλε μεγάλα καλάθια κι η ομάδα του Γιατρά πλησίασε στο -3 (80-77) τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο τελικός απέκτησε νέο ενδιαφέρον αλλά σε εκείνο το σημείο ο Παπαπέτρου πέτυχε μεγάλο τρίποντο και μαζί με τον Χεζόνια έκοψαν τη φόρα του Προμηθέα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 45-41, 68-58, 91-79.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.428 νέα, 728 διασωληνωμένους και 51 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ