ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Πρωταθλήτρια η Αναντολού Εφές με... όργια από Λάρκιν και Μίτσιτς! (videos+photos)

Euroleague Ευρωλιγκα

Euroleague: Με δίδυμο «φωτιά» τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς, η Αναντολού Εφές νίκησε 86-81 την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Η εντυπωσιακή εικόνα που έδειξε την τελευταία τριετία επισφραγίστηκε με αυτό που βάσει της σταθερότητας που είχε, το άξιζε! Η Αναντολού Εφές κατέκτησε τη Euroleague στο Final Four της Κολωνίας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκαμψε στον τελικό τους «μπλαουγκράνα», έχοντας απόλυτους πρωταγωνιστές τους δύο «σταρ» της. Ο Βασίλιε Μίσιτς με τον Σέιν Λάρκιν πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος και τελικά σκόραραν τους 46 από τους 86 πόντους της ομάδας τους. Αμφότεροι, «χτύπησαν» την άμυνα με αλλαγές που επέλεξε να παίξει στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 69-69, αλλά οι δύο ήρωες της Εφές, σκόραραν τους 15 από τους 17 πόντους της στα τελευταία 4'56'' για να την οδηγήσουν στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

Τα highlights

Η απονομή

Οι αντιδράσεις μετά τη λήξη

Οι δηλώσεις, οι πανηγυρισμοί κι η αγκαλιά των MVPs

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν

Ο αγώνας

Οι ομάδες ήταν αρκετά νευρικές στο πρώτο ημίχρονο κι όλα τα έβλεπαν πιο... δύσκολα σε σχέση με τα ημιτελικά. Ο Ντέιβις ήταν αυτός που πρωτοστάτησε για την Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας σχεδόν τους μισούς πόντους της (10 από τους 22) στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «μπλαουγκράνα» εκμεταλλεύτηκαν και το γεγονός ότι Λάρκιν και Μίτσιτς ήταν εκτός αγώνα στο πρώτο 20λεπτο και προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (25-15 στο 11').

Μετά το 13ο λεπτό, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε! Ο Αμερικανός γκαρντ της Εφές, μολονότι δεν ήταν καλός, έφθειρε τους αντιπάλους του και έδωσε πόντους από τη γραμμή των βολών. Συνολικά, η τουρκική ομάδα είχε 17/18, για να γυρίσει τούμπα το ματς, για να προηγηθεί 36-29, 1'22'' πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους βρήκαν αντίδραση, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσιτς πήρε μπρος κι η Εφές πάτησε... γκάζι! Είναι χαρακτηριστικό ότι με... τετράποδο του Σέρβου γκαρντ προηγήθηκε 52-41 στο 23'. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν σε κακό βράδυ τον Μίροτιτς (2π. με 0/4 σε εκείνο το σημείο) κι αυτοί που ουσιαστικά τους κράτησαν μέσα στο ματς ήταν οι Χίγκινς και Κούριτς, οι οποίοι ήταν κι οι μοναδικοί που σκόραραν έξω από τα 6μ75. Οι δυο τους είχαν 4/7 τρίποντα, την ώρα που οι συμπαίκτες του μετρούσαν 0/10!

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι παίκτες του Αταμάν έδειξαν να μην έχουν «καθαρό» μυαλό κι οι Καταλανοί επέστρεψαν! Ο Μίροτιτς έκανε το 69-69 και το ματς ξεκίνησε από το... μηδέν για τα τελευταία 4'56''. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι Λάρκιν και Μίτσιτς βγήκαν μπροστά και πετυχαίνοντας τους 15 από τους 17 πόντους της Εφές, την οδήγησαν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Μπαρτσελόνα
Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα
Αναντολού Εφές
Τα στατιστικά της Αναντολού Εφές

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Δωρεάν από την Δευτέρα για τις ηλικίες 18 έως 30 ετών