ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρικ Πιτίνο: «Η Ελλάδα δεν είναι σαν τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» (video)

Ρικ Πιτινο Rick Pitino

Εθνική ομάδα: Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στη Βικτώρια του Καναδά, όπου θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6, 02:00) κόντρα στον οικοδεσπότη Καναδά, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Κίνα (2/7, 02:00). Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA κι αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για μια χώρα σαν την Ελλάδα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το ποδόσφαιρο προηγείται κατά πολύ σε δημοφιλία. Όχι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είναι μικρή η διαφορά. Το μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό στην αθλητική τους δομή»

Για τη δωδεκάδα που έχει στη διάθεση του, είπε: «Πρόκειται για μία νεανική και γεμάτη ενέργεια ομάδα την οποία ο κόσμος θα ερωτευτεί αν πετύχει το στόχο της» και κατέληξε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση».

Το Προολυμπιακό τουρνούα της Βικτώρια θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου κι οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Με ποιο σκεπτικό αποφάσισε η εισαγγελία ανηλίκων για την επιμέλεια της Λυδίας