ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι ομάδες και οι όμιλοι του τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι ομάδες και οι όμιλοι του τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο

Το φινάλε ήταν πικρό για την Ελλάδα που γνώρισε την ήττα από την Τσεχία (97-72) και έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων – Ποιες είναι οι 12 ομάδες που πήραν το «εισιτήριο»

Μετά από το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Ελλάδα θα απουσιάσει από τη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα με 97-72 από την Τσεχία, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ως ανεξάρτητο κράτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Τόκιο οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν θα χωριστούν σε τρεις ομίλους με τις πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ να προκρίνονται αυτόματα στους προημιτελικούς, ενώ οι τρεις τρίτοι θα παίξουν σε νέο όμιλο, όπως έπαιξαν στα προολυμπιακά τουρνουά.

Α' Όμιλος

Β' Όμιλος

Γ' Όμιλος

Οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρυπ δυναμικότητας σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στην πρώτη φάση, με τέσσερις να πηγαίνουν στους ισχυρούς και τέσσερις στους αδύναμους.

Η κατάταξή τους θα κριθεί από το ρεκόρ, από τη διαφορά πόντων σε περίπτωση ισοβαθμίας και από τους πόντους της επίθεσης σε περίπτωση που χρειαστεί και τρίτο κριτήριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»