ΜΠΑΣΚΕΤ

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Για πάντα στις καρδιές μας! (videos+photos)

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» έγινε θεσμός κι επιστρέφει για να τιμήσει τη μνήμη του μεγαλύτερου παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού έφτασε με το ΟΑΚΑ να ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα βρεθεί εκεί για να τιμήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Τον άνθρωπο που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και δημιούργησε μια παντοκρατορία που όμοιά της δεν υπάρχει! Η περσινή αναβολή λόγω της πανδημίας δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει τη διεξαγωγή του τουρνουά, το οποίο έχει γίνει θεσμός στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του συλλόγου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους ελάχιστους παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό, που ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Είχε πει ότι θα κάνει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το έκανε!

Τόσο απλά... Έδωσε χρήμα χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, έδωσε άπλετο χρόνο από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά κυρίως έδωσε την ψυχή του για τον Παναθηναϊκό συνολικά. Όχι μόνο για την ομάδα μπάσκετ, την οποία οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης έξι φορές, αλλά και για το ποδόσφαιρο και όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Άλλωστε, το μέγεθος του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό, έχει εύστοχα οριστεί από τους απλούς φίλους του συλλόγου: «Ο Καλαφάτης ίδρυσε, ο Παύλος γιγάντωσε…».

Παύλος Γιαννακόπουλος
Φίλοι του Παναθηναϊκού: «Ο Καλαφάτης ίδρυσε, ο Παύλος γιγάντωσε…».
In Time

Η Παναθηναϊκή πορεία του Παύλου Γιαννακόπουλου

  • Το 1972 ξεκίνησε την ενεργή ενασχόλησή του με το «τριφύλλι».
  • Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε ως επαγγελματική και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τη διοίκησή της.
  • Το 1992 έκανε τη μεταγραφή του «αιώνα» στην Ελλάδα ντύνοντας το Νίκο Γκάλη στα πράσινα.
  • Το 1993 η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλα 19 ανάλογα τρόπαια.
  • Το 1995 έφερε στον Παναθηναϊκό τον καλύτερο Αμερικάνο παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα, τον θρύλο του ΝΒΑ, Ντομινίκ Ουίλκινς.
  • Με τον Ντομινίκ μπροστάρη το 1996 ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (Ευρωλίγκα) το οποίο σφραγίστηκε με τη θρυλική τάπα του Στόγιαν!
  • Ακολούθησαν από τότε άλλα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και το διηπειρωτικό του 1996!
  • Τη σεζόν 1997-1998 κατακτήθηκε και το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» επί των ημερών του και ξεκίνησε η αυτοκρατορία αφού μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλά περισσότερα.
  • Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επί των ημερών του Παύλου Γιαννακόπουλου ένα σερί κατάκτησης τουλάχιστον ενός τίτλου κάθε σεζόν από το 1996 μέχρι και σήμερα, ρεκόρ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη και πιθανότατα και στον πλανήτη...

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και στην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Για ένα τουρνουά που δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει ζωντανή η μνήμη του κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά και του αδερφού του Θανάση, έκανε λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.In Time

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Προτού αναφερθώ στο τουρνουά θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια και τους οικείους του κ. Ίβκοβιτς, έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Καλή δύναμη και κουράγιο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Όσον αφορά το τουρνουά, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρχεσαι στο ΟΑΚΑ και να βλέπεις τους διαδρόμους, τις κερκίδες και να μην βλέπεις κάπου είτε τον Παύλο, είτε τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό το τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε ζωντανή την μνήμη τους και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις τρεις ομάδες και τους προπονητές, οι οποίες αμέσως αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Και την Μακάμπι που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Θα ήθελα να πω ίσως ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον φίλο, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πάντα στο άκουσμα της πρόσκλησης αυτής, μην υπολογίζοντας προγράμματα, προετοιμασίες και υποχρεώσεις, η απάντηση του είναι πάντα “ναι”. Ένας άνθρωπος με τον οποίο μαζί έγιναν όλα όσα βλέπετε εδώ μέσα και είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι έχει φίλους και ανθρώπους που αγαπάνε, τιμάνε και σέβονται το παρελθόν.

Θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα πολύ ωραίο τουρνουά, η καλύτερη ομάδα να κερδίσει και να είναι ένα τουρνουά που όλες οι ομάδες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να είναι μια χρονιά όπου όλοι οι αθλητές και όλες οι ομάδες όσο το δυνατόν λιγότερο ή αν γίνεται και καθόλου τραυματισμούς. Να κερδίσει η καλύτερη ομάδα, γιατί στο τέλος πάντα ένας είναι που σηκώνει τα τρόπαια.

Ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Ελπίζω για ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Σας ευχαριστώ όλους».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την τεράστια προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Ιωάννης Παπαπέτρου στάθηκε στη σημασία του τουρνουά που έγινε θεσμός.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη

«Τιμούμε με την παρουσία μας έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μία μεγάλη προσωπικότητα, που μαζί με την οικογένειά του συνέβαλλαν τα μέγιστα όχι μόνο στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, αλλά συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Είναι πολύ σημαντικό που επανέρχεται το τουρνουά μετά την περσινή περίεργη σεζόν. Θα είναι μία σημαντική εμπειρία για εμάς αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε στην περίοδο προετοιμασίας, προσπαθούμε να χτίσουμε την ομάδα μας. Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Είμαστε σε πρώιμο στάδιο προσπαθούμε να χτίσουμε την χημεία μας και τις συνεργασίες μας. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο παίζοντας σταθερά και με συνέπεια στην άμυνα. Να είμαστε σοβαροί και θα είμαστε σοβαροί αν παίζουμε με ένταση στην άμυνα και με πάσα στην επίθεση. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε μία σταθερή βάση. Είναι νωρίς, πρέπει να το χτίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος αλλά το κλειδί είναι η δουλειά. Να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και να πασάρουμε την μπάλα με συνέπεια στην επίθεση».

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου

«Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι ο σκοπός. Είναι ένα τουρνουά αφιερωμένο στο κ. Παύλο που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ κατ’ επέκταση. Είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλή σεζόν».

Σε ερώτηση για το πως έζησε ο ίδιος, ως αντίπαλος, τον Παναθηναϊκό του Παύλου Γιαννακόπουλου, απάντησε: «Πριν βρεθώ αντίπαλος, είχα βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το γήπεδο. Όλοι ξέρουν τη μπασκετική ιστορία της οικογένειας μου και του πατέρα μου. Είχα ακούσει ιστορίες για τον κ. Παύλο και πολλά πράγματα που είχε κάνει, από πολύ μικρή ηλικία. Είμαστε ευγνώμονες ως οικογένεια, γιατί ενέπνευσε και εμένα και άλλα παιδιά στην ηλικία μου.

Η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός εκείνες τις εποχές, ήταν «φοβιστική» για να είσαι απέναντι της. Ήταν ο αυτοκράτορας της Ευρώπης. Αυτό συνέβη με τα χρήματα και την αγάπη που έβγαζε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ομάδα και κόσμος, ήταν ένα. Ως αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο και να κερδίσεις. Σίγουρα το έχω νιώσει αυτό».

Ιωάννης Παπαπέτρου
Ιωάννης Παπαπέτρου: «Είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός»In Time

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν δίπλα μας σε όλα»

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο προπονητής της Παρτιζάν τόνισε για συμμετοχή στο 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για τους νέους παίκτες της ομάδας μου θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δώσουν δύο σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που όχι μόνο έχουν ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά βρίσκονται και στο κορυφαίο επίπεδο. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσωπική σχέση που είχα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όσα έκανε για μένα και για την ομάδα. Όχι μόνο μπασκετικά, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που μας προσκάλεσε για να τον τιμήσουμε».

Για το τι δεν θα ξεχάσει από τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Είναι κάτι το οποίο έχω πει πάρα πολλές φορές. Ήταν ένας άνθρωπος που πάντα προσπαθούσε να είναι δίπλα μας. Ήταν πολλά παραπάνω από πρόεδρος και τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ αυτό ένιωθα. Δεν είχαμε σχέση προπονητή-προέδρου. Άκουγα ό,τι με συμβούλευε και προσπαθούσε να συμβουλεύει όποιον είχε κάποιο θέμα στον σύλλογο. Ήταν κοντά μας κάθε βράδυ, ήταν κοντά σε όλους τους εργαζομένους».

Για το αν μπορούν να αναπληρωθούν απώλειες όπως αυτές των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Παύλου Γιαννακόπουλου: «Ναι σίγουρα. Αν χάνεις τέτοιους ανθρώπους πρέπει να βλέπεις την αντίδραση του κόσμου και το αντίκτυπο που έχουν αυτές οι απώλειες. Καταλαβαίνεις ότι όλοι μιλάνε εδώ στην Ελλάδα για τον χαμό του κουμπάρου μου Ντούντα και παλαιότερα για τον κ. Γιαννακόπουλο. Θα μου λείπουν για όλη μου τη ζωή».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ήταν πολλά παραπάνω από πρόεδρος και τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ αυτό ένιωθα. Δεν είχαμε σχέση προπονητή-προέδρου».In Time

«Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ»

Αναλυτικά όσα δήλωσαν oι Εργκίν Αταμάν και Ντόγκους Μπαλμπάι της Αναντολού Εφές κι οι Γιάκα Λάκοβιτς και Περ Γκιούντερ της Ουλμ.

Εργκίν Αταμάν (προπονητής Αναντόλου Εφές): «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά. Νιώθουμε τιμή που είμαστε εδώ. Προσωπικά θυμάμαι τον Παύλο Γιαννακόπουλο στις θρυλικές εποχές του Παναθηναϊκού.

Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία αυτής της ομάδας, ήταν πάντα ενθουσιασμένος με την ομάδα του, είχε πάντα έντονα συναισθήματα και ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Παύλος ήταν πάντα μπροστά. Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε αυτός ο άνθρωπος για το μπάσκετ.

Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και ό,τι πέτυχαν πέρσι. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, όχι μόνο πέρσι που κατέκτησαν την Ευρωλίγκα αλλά και την προηγούμενη που η χρονιά διεκόπη. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο.

Πέρυσι κερδίσαμε όμως μας έλειψαν τα γεμάτα γήπεδα. Φέτος θα παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης, ελπίζω με κόσμο στα γήπεδα και θα είναι συναρπαστικό για εμάς γνωρίζοντας πως οι άλλες ομάδες θα μας κυνηγούν. Ο Ζέλικο το έκανε 9 φορές, θα προσπαθήσω να το κάνω δεύτερη».

Ντόγκους Μπαλμπάι (αρχηγός Αναντολού Εφές): «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόταση που μας έγινε προκειμένου να συμμετάσχουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά που γίνεται στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για εμάς. Εύχομαι να έχουμε όλοι ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο και κάθε επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Γιάκα Λάκοβιτς (προπονητής Ουλμ): «Εκ μέρους της Ουλμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είμαστε εδώ μαζί με τρεις ιστορικές ομάδες. Είναι τιμή για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι να τιμήσουμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον θρυλικό πρόεδρο που έφερε μαζί με την οικογένειά του τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ήμουν τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας κι ένιωσα τη ζεστασιά και την αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ήταν ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κλαμπ στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Παύλου Γιαννακόπουλου και των υπολοίπων είναι ότι η θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού δεν ήταν για εκείνον δουλειά, αλλά οικογενειακή υπόθεση. Ένιωθε πως όλοι ήμασταν οικογένειά του. Αυτό ήταν το πιο χαρακτηριστικό. Έδειχνε αγάπη για όλους, ήταν κοντά στους πάντες».

Περ Γκιούντερ (αρχηγός Ουλμ): «Προφανώς είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σε αυτό το σημαντικό τουρνουά με ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν ήδη μια τόσο μεγάλη παράδοση πίσω τους. Για εμάς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε και αυτό πέραν από μεγάλη τιμή είναι και μεγάλη ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο».

Sold out κι επιστροφή μετά από 563 ημέρες

Το ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί ξανά κόσμο σε αγώνα του «τριφυλλιού» για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο. Για την ακρίβεια η τελευταία φορά που διεξήχθη ματς με παρουσία φιλάθλων ήταν στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 5 Μαρτίου 2020. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού εξάντλησαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αγάπη και τον σεβασμό τους στον ιστορικό πρόεδρο του συλλόγου, τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο. Κάτι, βέβαια, που έμοιαζε αναμενόμενο κι είναι κρίμα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν ένα κατάμεστο κλειστό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέραν εκείνων που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για το 3ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν κι οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας.

pavlos-giannakopoulos.jpg
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους ελάχιστους παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό, που ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Είχε πει ότι θα κάνει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το έκανε!In Time

Οδηγίες για τον κόσμο

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσής της γνωστοποίησε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι εν όψει της επιστροφής τους στις κερκίδες. Αναλυτικά όσα αναφέρει...

«Η KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επισημαίνει στους φιλάθλους της πως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ισχύουν τα κάτωθι ως προς τους όρους προσέλευσής τους στο 3ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»:

- Οι κάτοχοι κάρτας διαρκείας ή απλού εισιτηρίου οφείλουν να προσέρχονται στο γήπεδο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης κατά τους έξι τελευταίους μήνες, το οποίο θα επιδεικνύουν στους προελέγχους, μαζί με το έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια παραμονής).

- Σχετικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων στο γήπεδο, η είσοδος των ανηλίκων άνω των δώδεκα (12) ετών θα γίνεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους ανηλίκους έως δώδεκα (12 ) ετών επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

- Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει στην κατοχή του έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή κάτι από τα ανωτέρω, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση.

- Οι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους, αλλά και κατά την παραμονή τους στο γήπεδο πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

- Οι θύρες θα είναι ανοικτές δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της κάθε ημέρας του τουρνουά δηλαδή από τις 15.00, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.

- Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως πέντε (5%) του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και δεκαεπτά (17) ετών.

- Σημειώνεται πως τα πάνω διαζώματα του ΟΑΚΑ (401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411) θα παραμείνουν κλειστά.

Σε περίπτωση τροποποίησης της νομοθεσίας θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική μετάδοση

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι η Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς θα δώσουν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, του ανθρώπου που γιγάντωσε τον Σύλλογο κι εκτόξευσε το «τριφύλλι» στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντάς το γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Οι αγώνες κι οι απονομές για το 3ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα...

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

17.00: Αναντολού Εφές-Ουλμ (ΕΡΤ 3)
20.00: Παναθηναϊκός-Παρτιζάν (ΕΡΤ 2)

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

17.00: Μικρός Τελικός (ΕΡΤ 3)
20.00: Τελικός (ΕΡΤ 2)
22.00: Απονομές (ΕΡΤ 2)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.