ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών στο ΝΒΑ! – Δείτε το Top-5 (vid+pics)

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Images

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων ξένων του ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον Χακίμ Ολάζουον και τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Στο Νο3 της λίστας με τους κορυφαίους μη-Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ κατέταξε η ιστοσελίδα «ClutchPoints» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γερμανό θρύλο των Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Νιγηριανό «The Dream» των Ρόκετς, Χακίμ Ολάζουον. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν ο Στιβ Νας από τον Καναδά κι ο Πατ Γιούιν με καταγωγή από την Τζαμάικα.

NBA
Το σχετικό θέμα του Clutchpointsclutchpoints.com

Αναλυτικά το Top-5

  1. Χακίμ Ολάζουον (Νιγηρία)
  2. Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία)
  3. Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα)
  4. Στιβ Νας (Καναδάς)
  5. Πάτρικ Γιούιν (Τζαμάικα)

Όσα αναφέρει το κείμενο για τον Γιάννη…

«Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, όλα πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά τελικά αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι ακόμα απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι: «Αν ο Αντετοκούνμπο δεν κατακτήσει ακόμη δύο ή τρεις τίτλους τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο, θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματικός για σχεδόν δύο δεκαετίες, για να ελπίζει ότι θα περάσει αυτούς τους δύο τελευταίους διεθνείς θρύλους»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Πάτρα: Έκλεβαν τον γιατρό την ώρα που έσωζε τον 6χρονο Φώτη

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές