ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Παντοκράτορας Παναθηναϊκός! 43ο τρόπαιο σε 27 σερί σεζόν - Highlights και απονομή

Παναθηναϊκός - Προμηθέας
Intime

Basket League: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 92-83 τον Προμηθέα και κατέκτησε το 2ο Super Cup, δίνοντας συνέχεια στο ανεπανάληπτο ρεκόρ του στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Το «τριφύλλι» απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, μετρώντας πλέον 27 σερί σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο. Επίδοση για το βιβλίο Guinness.

Μάλιστα, αυτός ο τίτλος ήταν ο πρώτος της σεζόν 2021/22 κι αυτός που έλειπε από την πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου! Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το Super Cup, επικρατώντας του Προμηθέα μέσα στην Πάτρα.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν οι κάτοχοι του τίτλου, έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο και κατάφεραν να επιστρέψουν από το -14 του ημιχρόνου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όμως, στηριζόμενη στην ποιότητα της έλεγξε τα ριμπάουντ και βγάζοντας καθοριστικές άμυνες έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-23, 53-39, 76-63,92-83

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Τα highlights του αγώνα

Η απονομή του τροπαίου στον Παναθηναϊκό


MVP ο Γιώργος Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε: «Πιστεύω ξεκάθαρα ότι κρίθηκε στην ενέργεια. Ο κόουτς το είχε πει ότι ο Προμηθέας θα τρέξει, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε τη νίκη. Έχω κάνει πάρα πολλή δουλειά από πέρυσι. Όλοι με βοηθάνε στην ομάδα, ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί και σαφώς οι δικοί μου άνθρωποι. Μέσα από αυτή τη δουλειά πετυχαίνω και εγώ τους δικούς μου στόχους. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, με νέο προπονητή, καινούργιους παίκτες. Θέλουμε να είμαστε διαβασμένοι στο παιχνίδι με την Μονακό την Πέμπτη. Μέρα με τη μέρα θα κοντεύουμε στο σημείο που θέλουμε»

Στον μικρό τελικό, η ΑΕΚ επικράτησε 86-67 του Λαυρίου και κατέλαβε την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Αριάδνη Γερασιμίδου: «Έχω καρκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» (video)

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα

Κρίσιμα 24ωρα στο Αιγαίο: Εμπλοκές στον αέρα, προκλήσεις στη θάλασσα –Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις