ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 74-68: Η «βασίλισσα» υποκλίθηκε στο «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα! (vid)

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης
Intime

Euroleague: Με τρομερό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκαμψε 74-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς.

Στο πρώτο ματς του Βασίλη Σπανούλη ως θεατής στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» «μασούσαν» σίδερα στην άμυνα και πέτυχαν μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είναι ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν εντυπωσιακοί στο δεύτερο μέρος κι ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου έβγαλαν τελείως εκτός ρυθμού τους Μαδριλένους. Οι φιλοξενούμενοι εκνευρίστηκαν και δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις, την ώρα που ο Ολυμπιακός με επιμέρους 14-3, μετέτρεψε το 56-56 (32’) σε 70-59 (36’)!

Στα τελευταία λεπτά, πάντως, η ομάδα του Πειραιά πήγε να παίξει με τη «φωτιά», καθώς μολονότι έφερε το ματς εκεί που ήθελε δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις βολές, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να βρεθεί στο -3 (71-68). Το καλάθι του MVP του ματς, Σάσα Βεζένκοφ (έκανε το 73-68, 29.5'' πριν το τέλος) κι η καλή «ερυθρόλευκη» άμυνα στην επόμενη φάση απέτρεψαν την ανατροπή.

Καθοριστική ήταν κι η συμβολή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, ενώ ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε τους 1000 πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 12 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2), Φαλ 3, Σλούκας 9, Μάρτιν 7, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9 (2), Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 4 (1)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ουίλιαμς-Γκος 16, Κοζέρ 2, Ερτέλ 7 (1), Φερνάντεθ 2, Αμπάλντε 2, Χάνγκα 6, Πουαριέ 6, Ταβάρες 15, Γιουλ 5 (1), Γιαμπουσέλε 7 (1), Τέιλορ

«Δεχθήκαμε μόλις 32 πόντους, απίστευτο!»

Ο κορυφαίος του αγώνα, Σάσα Βεζένκοφ στάθηκε φυσικά στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις 32 πόντους στο δεύτερο μέρος. «Δεχθήκαμε μόλις 32 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που είναι απίστευτο στην Euroleague στις μέρες μας. Κάναμε τρομερή δουλειά και πήραμε το παιχνίδι», τόνισε αρχικά, ενώ για τα σημαντικά τρίποντα που πέτυχε η ομάδα του, είπε: «Με 1/7 στα τρίποντα δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά προσπαθώ να δώσω τα πάντα για την ομάδα μου, σε καλές και κακές στιγμές, αλλά το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος - «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11»

Δημιουργεί κλίμα η Τουρκία: Ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Κώστας Μπακογιάννης: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός, στην απελπισία της η μάνα μου…»