ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είδωλο εντός κι εκτός παρκέ - Το αφιέρωμα του BBC για το Black History Month

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Images

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το BBC στο πλαίσιο του «Black History Month» παρουσίασε ένα μεγάλο θέμα για τη ζωή του «Greek Freak», τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ.

Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δημιουργία του “The Greek Freak”» και γίνεται αναφορά στη ζωή, την οικογένεια, την καριέρα, τις διακρίσεις και τους τίτλους που έχει κερδίσει.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «μαύρης ιστορίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ανθρώπων από Αφρική και Καραϊβική αλλά και των μαύρων γενικότερα στη χώρα.

Για τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, το BBC υπογραμμίζει ότι είναι «ένας πρωταθλητής, ακτιβιστής και ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο «Greek Freak» είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Επίσης, σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2020 συμμετείχε στην πορεία του «Black Lives Matter» στο Μιλγουόκι και μιλώντας στο πλήθος, είπε: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και γι 'αυτό είμαστε εδώ. Γι' αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», ενώ υπογραμμίζει ότι «το 2019, κατά τη διάρκεια της off season, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο Greek Freak γίνεται σιγά σιγά είδωλο».

Γιαννης Αντετοκούνμπο
Το σχετικό θέμα του BBC για τον Γιάννη Αντετοκούνμποbbc.com

Δωρεάν μέσω Youtube το Μπακς – Νετς της πρεμιέρας

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι οι συμπαίκτες του προετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σεζόν. Οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς υποδέχονται τους Μπρούκλιν Νετς στην πρεμιέρα, σε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο εκ των φαβορί στην Ανατολή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10) στις 02:30 κι η CosmoteTV τον προσφέρει δωρεάν μέσα από το κανάλι της στο Youtube.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»