ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 83-68: Πρώτα «τρόμαξε», μετά έκανε... περίπατο (video+photos)

Ευρωλιγκα Euroleague
Intime

Euroleague: Ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-68 της Ζαλγκίρις κι επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. 

Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας πήγε να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν και μετέτρεψαν το ματς σε... περίπατο.

Για 14 λεπτά οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς έμοιαζαν να έχουν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους και βρέθηκαν ακόμα και στο +14 (29-15). Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα του Πειραιά άρχισε να συνέρχεται και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου «ροκάνισε» τη διαφορά.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του και με εντυπωσιακό ξέσπασμα μετά την ανάπαυλα πήρε εύκολα την τρίτη του νίκη σε τέσσερα ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίζουν αποτελεσματική άμυνα και με τους Σλούκα και Βεζένκοφ να βγαίνουν μπροστά βρήκαν εύκολους πόντους στην άλλη άκρη του παρκέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε 29 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, όσους πέτυχε η Ζαλγκίρις στα πρώτα 14 λεπτά του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 6 (1), Ντόρσεϊ 7 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 13 (3), Φαλ 4, Σλούκας 17 (3), Μάρτιν, Βεζένκοφ 12 (2), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 10 (2), Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 7 (1)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιούρι Ζντοβτς): Μπλάζεβιτς 9, Λεκαβίτσιους, Νέμπο 12, Μουντιάι 19 (2), Καλνιέτις 6 (1), Λουκοσιούνας, Μιλάκνις 14 (4), Καβανό 8, Τζίφεϊ, Ουλανόβας

TA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Βρετανία από τη δολοφονία βουλευτή: Πολλοί οι πολιτικοί - θύματα τα τελευταία 40 χρόνια

Δίκη βιτριόλι: «Ψυχρή, απόμακρη και με δολοφονικό βλέμμα», λέει κρατούμενη για την Έφη Κακαράντζουλα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής - Καταστροφές σε όλη την Ελλάδα