ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 95-69: «Πράσινη» καταιγίδα, διαστημικός Μέικον! - Δείτε τα highlights

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 95-69: «Πράσινη» καταιγίδα, διαστημικός Μέικον! - Δείτε τα highlights

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάριλ Μέικον έκανε «σκόνη και θρύψαλα» (95-69) την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Ένας Παναθηναϊκός από τα… παλιά, από τα χρόνια που κυριαρχούσε στην Ευρώπη! Αυτή η ομάδα εμφανίστηκε απόψε στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μια διαστημική εμφάνιση, με τον Αμερικανό γκαρντ να μοιάζει με «εξωγήινο», «διαλύοντας» όλα τα κοντέρ!

Ο Μέικον έβαλε 21 πόντους σε 12 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το ματς, έχοντας συνολικά 34 με 9/12 τρίποντα, συν 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε σχεδόν 25 λεπτά. Συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Γενικότερα, το «τριφύλλι» μετέτρεψε το ματς με την κάτοχο του τίτλου σε πάρτι, το οποίο είχε την προπονητική σφραγίδα του Δημήτρη Πρίφτη. Η τουρκική ομάδα που την τελευταία διετία εντυπωσίασε στη διοργάνωση, έμοιαζε εγκλωβισμένη στην άμυνα των γηπεδούχων και τελικά σημείωσε μόλις 69 πόντους. Από την άλλη, οι παίκτες του Πρίφτη άναψαν από την αρχή του αγώνα τη σπίθα, βάζοντας με το «καλημέρα» τον κόσμο τους στο παιχνίδι!

Στο τέλος της βραδιάς φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι ο Παναθηναϊκός είναι… άλλη ομάδα στο ΟΑΚΑ. Χωρίς αμφιβολία ήταν μια... μαγική βραδιά για το «τριφύλλι», η οποία μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Την ίδια ώρα, ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα μισά της τρίτης περιόδου, καλείται να αναζητήσει λύσεις για την προβληματική σεζόν που διανύει η Εφές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 52-35, 78-55, 95-69
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς - Χιμένεθ - Κάρντουμ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι 2, Μέικον 34 (9), Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3 (1), Παπαπέτρου 8 (1), Φέρελ 2, Κασελάκης 2, Ουάιτ 2, Φλόιντ, Νέντοβιτς 17 (2), Έβανς, Σαντ Ρος 13 (2).
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 9 (), Μπομπουά 16 (2), Σίνγκλετον 11 (1), Σαϊμπίρ, Μπράιαντ 15 (1), Γκετσίμ, Γκαζί 2, Μόερμαν 3 (1), Πλάις 9, Πετρούσεβ 4 (1), Σιμόν.

TA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε»

Έφη Κακαράντζουλα: Καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Φώφη Γεννηματά: Συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα οι επικήδειοι των παιδιών της - «Αντίο μαμά...»