ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Επίσημο! Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω κρουσμάτων

Ολυμπιακός
Intime

Euroleague: Την αναβολή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λόγω κρουσμάτων, γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι άλλοι τρεις παίκτες νόσησαν από τον κορονοϊό.

Τα κρούσματα στην ομάδα του Πειραιά έφτασαν συνολικά τα εφτά και με δεδομένο ότι ο Κουίνσι Έισι είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεση του μόλις εφτά υγιείς παίκτες.

Ο κανονισμός της Euroleague αναφέρει ότι μια ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμους αθλητές, ως εκ τούτου προχώρησε στην αναμενόμενη κίνηση να αναβάλει τον αγώνα.

Η αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η τρίτη την τρέχουσα σεζόν που αναβάλλεται λόγω κρουσμάτων. Τα άλλα δύο ματς ήταν τα Αρμάνι Μιλάνο – Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague

«Ο αγώνας Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague που ήταν αρχικώς προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή επειδή διάφορα μέλη της ομάδας διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που χρειάζονται βάσει κανονισμών για να αγωνιστεί.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς για τον κορονοϊό που έχουν πάρει την έγκριση από την επιτροπή των μετόχων, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague Basketball θα συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες δίνοντάς τους τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Οι εναλλακτικές ημερομηίες θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα της EuroLeague Basketball όταν επιβεβαιωθούν».

Αναβλήθηκε και το Ολυμπιακός – Ιωνικός

Επίσης, λόγω των κρουσμάτων, δεν θα γίνει κι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό Νικαίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Stoiximan Basket League, εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα προκειμένου να διασφαλισθεί στο μέτρο του δυνατού, η διασπορά του κορονοϊού, αναβάλλεται η αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός-Ιωνικός Νικαίας, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιανουαρίου, μετά τα κρούσματα που διαγνώστηκαν σε μέλη της ομάδας της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμένεται θλιβερό «μαύρο» ρεκόρ - Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους - Πότε θα το λάβουν - Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ - Ποια οχήματα αφορούν