ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ηφαίστειο» κορονοϊού η Euroleague: 74 κρούσματα σε 20 ημέρες - Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Ολυμπιακός την πρώτη ημέρα του 2022 ανακοίνωσε άλλο ένα κρούσμα κι έφτασε τα 11, όσο έχει κι ο Παναθηναϊκός.
Intime

Euroleague: Η διασπορά του κορονοϊού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στη διοργάνωση, η οποία μέτρησε 74 κρούσματα τις τελευταίες 20 ημέρες.

Την πρώτη φορά που η πανδημία «χτύπησε» τον πλανήτη η Euroleague ήταν η μοναδική από τις «μεγάλες» διοργανώσεις που δεν ολοκληρώθηκε.

Το πάθημα αυτό, όμως, δεν έγινε μάθημα κι οι λάθος κινήσεις των υπευθύνων έχει φέρει τη διοργάνωση για ακόμη μια φορά στα… σχοινιά.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει κάνει τη ζωή δύσκολη όλων των ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα. Στη Euroleague, όμως, μοιάζει να έχει… χαθεί η μπάλα!

Αναντολού Εφές η ένατη ομάδα με κρούσμα

Το τελευταίο 20ήμερο η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά με τα κρούσματα να «εκτοξεύονται». Συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν θετικά δείγματα στους καθιερωμένους ελέγχους κι από εκεί και πέρα ακολούθησε «Τσουνάμι». Την Πρωτοχρονιά η Αναντολού Εφές έγινε η ένατη ομάδα της διοργάνωσης που έχει τουλάχιστον ένα ενεργό κρούσμα. Στα τεστ που έγιναν αμέσως μετά την επιστροφή από τη Ρωσία για το ματς με την Ούνικς Καζάν προέκυψαν οκτώ θετικά δείγματα, με τα εφτά να αφορούν παίκτες.

«Βράζουν» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός την πρώτη ημέρα του 2022 ανακοίνωσε άλλο ένα κρούσμα κι έφτασε τα 11, όσο έχει κι ο Παναθηναϊκός. Στους «ερυθρόλευκους» νοσούν εννιά αθλητές, ενώ στο «τριφύλλι» μόλις πέντε παίκτες είναι υγιείς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κι η Αρμάνι Μιλάνο είναι οι άλλες δύο ομάδες που έχουν 11 νοσούντες, ενώ διψήφιο αριθμό έχει κι η Μπαρτσελόνα που έφτασε τους 10. Τις τελευταίες 20 ημέρες προέκυψαν συνολικά 74 κρούσματα σε εννιά ομάδες.

Δείτε πως μοιράζονται με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις τους…

Ομάδα

Κρούσματα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

11

Ρεάλ Μαδρίτης

11

Αρμάνι Μιλάνο

11

Ολυμπιακός

11

Μπαρτσελόνα

10

Βιλερμπάν

8

Αναντολού Εφές

8

Φενέρμπαχτσε

3

Μπασκόνια

1

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (3/1)

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει, ο προβληματισμός είναι μεγάλος και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει η ανάγκη για λήψη αποφάσεων στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (3/1). Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν να είναι η αναστολή της αγωνιστικής δράσης για 2-3 εβδομάδες, καθώς με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει διασπορά μέσω των αγώνων.

Σε πρώτη φάση αυτό θεωρείται δύσκολο καθώς το πρόγραμμα είναι ήδη «σφιχτό», ωστόσο με τον ρυθμό που αναβάλλονται τα ματς λόγω των κρουσμάτων υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί έτσι κι αλλιώς η σεζόν ή να υπάρξει πολύ μεγάλη αλλοίωση κι όλα θα κρίνονται από τον κορονοϊό. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι η Euroleague δεν μπορεί να πορευτεί με τα τωρινά δεδομένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.