ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Περίπατο» η Ρεάλ, με «σεληνιασμένο» Χάκετ η ΤΣΣΚΑ – Τα highlights κι η βαθμολογία (vds)

Euroleague Ευρωλιγκα
Twitter: @RMBaloncesto

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 21ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την Μπασκόνια, επικρατώντας με 89-74.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο πήραν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα κι «έχτισαν» νωρίς διψήφια διαφορά, την οποία διατήρησαν με μεγάλη ευκολία. Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39-20), σε μια βραδιά που ήταν ξεχωριστή, καθώς ο Τρέι Τόμπκινς επέστρεψε στη δράση μετά από εννιά μήνες. Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε ήταν ο κορυφαίος, μετρώντας 17 πόντους με 7/7 δίποντα και 8 ριμπάουντ.

Η Βιλερμπάν έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είπε ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ, έχοντας και την πολύτιμη βοήθεια του Αλεξέι Σβεντ, οδήγησαν την «ομάδα του στρατού» στη νίκη με 90-83.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μέτρησε 27 πόντους (6/8διπ., 3/4 τρ., 6/7βολ.), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για τρεις περιόδους, το προβάδισμα άλλαζε χέρια, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη πέτυχαν «μεγάλα» σουτ και ξέφυγαν με 79-68 στο 37’. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πάτησε παρκέ μόνο για 42 δευτερόλεπτα.

Οι αγώνες της Πέμπτης

Το 2-0 στα φετινά ματς με την Αναντολού Εφές έκανε η Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε 82-77 και πραγματοποίησε άλλο ένα βήμα για την επίτευξη του στόχου της κατάληψης της πρώτης θέσης.

Η συνάντηση των περσινών φιναλίστ ήταν απολαυστική, με τις δύο ομάδες να δίνουν μια μεγάλη μάχη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Το ματς τα είχε όλα, ένταση, δυνατές μονομαχίες, αγωνία.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία στο φινάλε και πήραν τη νίκη επί των πρωταθλητών, οι οποίοι έχασαν τον Εργκίν Αταμάν στο 23ο λεπτό. Ο Τούρκος προπονητής αποβλήθηκε κι αποχώρησε με υψωμένες γροθιές, λέγοντας «I won the cup» (σ.σ. κέρδισα το τρόπαιο).

Ο Μάικ Τζέιμς βρήκε τον… καλό εαυτό του κι η Μονακό πανηγύρισε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 83-78, με τον άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού να μετράει 26 πόντους με 5/10 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 1/3 βολές, συν 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (14/1)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 90-83

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 89-74

Πέμπτη (13/1)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΟΝΑΚΟ 78-83

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 82-77

Αναβλήθηκαν οι αγώνες: Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός – Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Αρμάνι Μιλάνο – Ούνικς Καζάν, Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.