ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Νίκησε την ΑΕΚ, πριν τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 20ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου επικράτησε 83-69 της ΑΕΚ, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν στο παρκέ τη διαφορά ποιότητας που έχουν κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», που δεν είχαν τους Ανγκόλα, Λάνγκφορντ και Γκρίφιν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εμφανίστηκε συγκεντρωμένη και πήρε το «διπλό», χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Με αυτό τον τρόπο βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» της επόμενης Δευτέρας (11/3), όπου θα κριθεί και το πλεονέκτημα έδρας.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Ουσμάν Κρουμπάλι έκανε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (16 πόντους, 16 ριμπάουντ) κι οδήγησε τη Λάρισα στον θρίαμβο μέσα στο Περιστέρι. Η ομάδα της Θεσσαλίας νίκησε 77-71 τους γηπεδούχους που πλήρωσαν τις εφτά χαμένες βολές (5/12).

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ο Ηρακλής είναι «ζωντανός» με «καυτό» Παπαδάκη!

Σε ένα ματς που απέκτησε χαρακτήρα ζωής και θανάτου, μετά το -3 που του επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ο Ηρακλής έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα κι ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Οι παίκτες του Κώστα Μέξα νίκησαν 91-86 τους «κίτρινους», έχοντας 9/10 τρίποντα από το 26ο ως το 33ο λεπτό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 5/5 σουτ έξω από τα 6μ75 (τα τέσσερα στο σημείο της ανατροπής)! Ο Χάνλαν έδωσε μεγάλη μάχη για την ανατροπή στο τέλος και πέτυχε τους 24 από τους 30 πόντους της ομάδας του στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες.

Απίθανος Αγραβάνης, νίκησε ο Προμηθέας

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του κι οδήγησε τον Προμηθέα στη νίκη (88-84) κόντρα στον Ιωνικό.

Ο διεθνής φόργουορντ «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ, έχοντας 33 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Τζεράι Γκραντ (23π., 7ριμπ.). Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στη δύσκολη επικράτηση των γηπεδούχων κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα της Νίκαιας. Οι φιλοξενούμενοι, μολονότι είχαν και πάλι rotation εφτά παικτών, ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και πλησίασαν στο -2 (86-84 στο 39’), αλλά στο τέλος δεν άντεξαν.

TA HIGHLIGHTS

Κυριακή (3/4)

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-83

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΛΑΡΙΣΑ 71-77

Σάββατο (2/4)

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΡΗΣ 91-86

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 88-84

Διαβάστε επίσης:

Basket League: Νίκη παραμονής ο Απόλλωνας, «ζωντανός» ο Ιωνικός - Τα highlights κι η βαθμολογία