ΜΠΑΣΚΕΤ

Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Πέθανε η θρυλική μορφή της Κροατίας, Πέταρ Σκάνσι - Πέρασε από τον ΠΑΟΚ

Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Πέθανε η θρυλική μορφή της Κροατίας, Πέταρ Σκάνσι - Πέρασε από τον ΠΑΟΚ
Ο Πέταρ Σκάνσι μαζί με τον Αρτούρας Καρνισόβας (δεξιά)

Στο πένθος βυθίστηκε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Πέταρ Σκάνσι, ο οποίος είχε περάσει κι από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Σκάνσι, ο οποίος ήταν μια από τις μεγαλύτερες προπονητικές μορφές στην Κροατία, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (4/4) σε ηλικία 78 ετών.

Ήταν προπονητής της εθνικής Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ενώ βρέθηκε μεταξύ άλλων στον πάγκο της Γιουγκοπλάστικα, της Σκαβολίνι, της Μπενετόν και της Φορτιτούντο.

Στην Ελλάδα ήρθε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» βρέθηκε στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 1999/2000. Ως αθλητής αγωνίστηκε κυρίως στη Γιουγκοπλάστικα και το 1991, η FIBA τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους πενήντα κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

Τόνι Κούκοτς: «Καταραμένες ασθένειες, παίρνουν τους καλύτερους ανθρώπους»

Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή, ωστόσο με βάση τα λεγόμενα του Τόνι Κούκοτς, έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Ο άλλοτε NBAer, ο οποίος είχε τον Σκάνσι προπονητή στην Μπενετόν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταραμένες ασθένειες, παίρνουν τους καλύτερους ανθρώπους... Είμαι πολύ λυπημένος, δεν ξέρω τι να πω. Πριν από λίγες μέρες μίλησα με Ιταλούς δημοσιογράφους που τον είχαν επισκεφθεί και μου είπαν ότι ήταν αδύναμος...».

Επίσης, τόνισε: «Τι να πρωτοπώ γι' αυτόν. Ήταν αυτός που μου έδωσε τα πρώτα πραγματικά πραγματικά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια μου στη Μπένετον... Μου φερόταν διαφορετικά από άλλους παίκτες, μάλλον με εμπιστευόταν περισσότερο. Είχαμε πολύ καλή σχέση και εκτός γηπέδων».

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Θεόφιλος Κουρτίδης