ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασίλης Σπανούλης: Γίνεται Euroleague Legend – Θα τιμηθεί στο Ολυμπιακός – Μονακό (video)

Βασίλης Σπανούλης
euroleaguebasketball

Βασίλης Σπανούλης: Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού θα γίνει ο νέος Euroleague Legend, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση.

Ο Σπανούλης θα λάβει τον συγκεκριμένο «τίτλο» πριν από το τζάμπολ του Game 1 της σειράς των «ερυθρόλευκων» με τη Μονακό, το βράδυ της Τετάρτης (20/4) στο ΣΕΦ.

Θα γίνει ο τρίτος Legend από την Ελλάδα, μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι είναι ο νεότερος ηλικιακά που θα λάβει αυτόν τον τίτλο.

Πέρα από τους τρεις Έλληνας, σε αυτή την ιστορική λίστα βρίσκονται οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ραμούνας Σισκάουσκας, Σαρούνα Γιασικεβίτσιους, Μιρσάντ Τουρκσάν και Φελίπε Ρέγες.

Ο Σπανούλης πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου τρεις φορές, μια με τον Παναθηναϊκό (2009) και δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 13). Μάλιστα, και στις τρεις περιπτώσεις κέρδισε το βραβείο του MVP στο Final Four.

Επίσης, είναι ο κορυφαίος στην ιστορία της διοργάνωσης σε έξι στατιστικές κατηγορίες, ενώ ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της Euroleague σε οκτώ σεζόν, όντας ο μοναδικός που τα έχει καταφέρει. Εδώ και μερικούς μήνες ασχολείται με την προπονητική.

Διαβάστε περισσότερα:

Βασίλης Σπανούλης: Στην ομάδα του η νέα ταλεντάρα της Ελλάδας - Κόντρα με τον Ολυμπιακό στο βάθος

Βασίλης Σπανούλης: Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα – «Είναι σαν παραμύθι για εμένα» (vid+pics)