ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Η Euroleague τον τιμώρησε για το «ντου» των οπαδών του - Μια αγωνιστική κεκλεισμένων

Ολυμπιακός: Η Euroleague τον τιμώρησε για το «ντου» των οπαδών του - Μια αγωνιστική κεκλεισμένων

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε η Euroleague τον Ολυμπιακό, για την είσοδο των οπαδών του στο παρκέ, πριν το τέλος του Game 5 της σειράς με τη Μονακό.

Μια ημέρα μετά την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, η Euroleague τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» για τη συμπεριφορά των φίλων του.

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης επέβαλε τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 53.001 ευρώ, για το «ντου» στο παρκέ και τη χρήση καπνογόνων. Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή του στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν 2022/23.

Να θυμίσουμε ότι οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά εισέβαλαν στο παρκέ λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του Game 5 της σειράς με τη Μονακό για τα playoffs. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να απομακρυνθούν και να ολοκληρωθεί και τυπικά το ματς.

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα συνολικού ύψους 53.001 € για περιστατικά που προκλήθηκαν από του φιλάθλους και τα οποία διατάραξαν σοβαρά την εξέλιξη του αγώνα. Για τη μη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, τη χρήση λέιζερ και την εισβολή στον χώρο του γηπέδου με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την Μονακό σύμφωνα με τα άρθρα 29.1.ζ), 29.1.η), 29.2.στ) και 29.2.i) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Euroleague, αντίστοιχα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Sold out το Final Four της Euroleague

Επίσης, ένα 24ωρο μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, η Euroleague γνωστοποίησε ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Final Four, το οποίο θα διεξαχθεί στη Stark Arena του Βελιγραδίου το διάστημα 19-21 Μαΐου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό οι τέσσερις ομάδες θα πάρουν από 600 εισιτήρια, ωστόσο από την ελληνική ομάδα γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν κι άλλα.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Πέμπτη 19/5)

  1. Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές (19:00)
  2. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (22:00)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Σάββατο 21/5)

  • Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

ΤΕΛΙΚΟΣ (Σάββατο 21/5)

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
Euroleague
Το πρόγραμμα του Final Four του Βελιγραδίουeuroleaguebasketball.net

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός - Μονακό 94-88: Οι «ερυθρόλευκοι» ξανά στο Final Four της Euroleague! - Τα highlights