ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Εκτός οι Παπαγιάννης και Σλούκας – «Μαθήματα» διαιτησίας στην προπόνηση

Εθνική ομάδα: Εκτός οι Παπαγιάννης και Σλούκας – «Μαθήματα» διαιτησίας στην προπόνηση
basket.gr

Εθνική ομάδα: Σε δύο κομμάτια «χωρίστηκε» η προπόνηση της Κυριακής (7/8), καθώς είχε οικογενειακό «διπλό» και «μαθήματα» διαιτησίας.  

Οι λεπτομέρειες όχι απλά έχουν σημασία αλλά συχνά κάνουν και τη διαφορά στο ανώτατο επίπεδο.

Γι' αυτό τον λόγο το σημερινό πρόγραμμα ήταν ξεχωριστό για τους διεθνείς, καθώς το «μενού» είχε και «φροντιστήριο» διαιτησίας. Ο σύμβουλος διαιτησίας της ΕΟΚ, Χρήστος Χριστοδούλου κι ο πρώην διαιτητής, Ανδρέας Βαρδάλος ήταν στο ΟΑΚΑ για να αναλύσουν στους παίκτες ορισμένες πολύ σημαντικές πτυχές των κανονισμών της FIBA και να απαντήσουν σε απορίες τους.

Η συζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς ακόμα κι οι πιο έμπειροι παίκτες είχαν ερωτήσεις που χρειάζονταν απάντηση. Είναι σίγουρο ότι η κουβέντα που έγινε θα αποτελέσει «εφόδιο» ενόψει των επίσημων αγώνων της Εθνικής.

Στη συνέχεια ακολούθησε το οικογενειακό «διπλό», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αγώνα, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία. Ο Δημήτρης Ιτούδης κι οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες δοκιμές, χωρίς να έχουν στη διάθεση τους, τους Γιώργο Παπαγιάννη και Κώστα Σλούκα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού συνεχίζει τη θεραπεία του, ενώ ο γκαρντ του Ολυμπιακού νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.