ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφερε οιωνό μεταλλίου για την Ελλάδα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
Intime News

Εθνική ομάδα: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απολαυστικός κι οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη επί της Ισπανίας, κάτι που αποτελεί οιωνό μεταλλίου για το Eurobasket 2022.

Στα αποκαλυπτήρια της νέας Εθνικής, ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» στο ΟΑΚΑ κι ο «Greek Freak» το ανταπέδωσε με μια τρομερή εμφάνιση.

Ο Αντετοκούνμπο στην 50η εμφάνιση του με το εθνόσημο έκανε νέο ρεκόρ καριέρας, μετρώντας 31 πόντους σε 20’33’’ που βρέθηκε στο παρκέ. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του με τη «γαλανόλευκη» ήταν οι 26 που είχε σημειώσει κόντρα στον Άγιο Δομίνικο στο τουρνουά Atlas.

Μολονότι ήταν μόνο το πρώτο φιλικό, η Ελλάδα άφησε υποσχέσεις για κάτι μεγάλο στο Eurobasket 2022, με τη νίκη επί της Ισπανίας, μάλιστα, να αποτελεί οιωνό μεταλλίου!

Αυτή ήταν μόλις η 13η επικράτηση σε συνολικά 45 ματς (4η σε 10 φιλικά) για την Εθνική, κάτι που κάνει ξεκάθαρο ότι οι νίκες επί των «φούριας ρόχας» είναι ιδιαίτερα δυσεύρετες. Όταν, όμως, έρχονται συνήθως κάτι καλό ακολουθεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα έχει ανέβει δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Το 1987 και το 2005. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις είχε νικήσει την Ισπανία σε φιλικό ματς την περίοδο της προετοιμασίας.

Η «γαλανόλευκη» είχε κερδίσει 101-98 τους Ίβηρες στο τουρνουά της Ρέτζιο Καλάμπρια πριν το έπος του 1987, ενώ το 2005 είχε επικρατήσει 88-80 στη Μαδρίτη, πριν πάει στο Βελιγράδι και πετύχει το θαύμα! Υπάρχει, βέβαια, κι η νίκη (65-60) του 1999 σε φιλικό στην Ουέλβα, η οποία προηγήθηκε της τεράστιας αποτυχίας στο Eurobasket 1999. Ας ελπίσουμε ότι απλά θα αποτελέσει την εξαίρεση που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα.

Σχετικές ειδήσεις