ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για το Eurobasket 2022

Εθνική ομάδα
Intime News

Εθνική ομάδα: Στην τελική ευθεία για το Eurobasket 2022 μπαίνει η Ελλάδα, με το τουρνουά Ακρόπολις να αποτελεί την πρόβα τζενεράλε.

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του μεγάλου «ραντεβού» του Σεπτεμβρίου μπαίνει η Εθνική.

Ο Δημήτρης Ιτούδης κι οι διεθνείς δούλεψαν σκληρά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε θετικά δείγματα στα δύο φιλικά με την Ισπανία.

Πλέον, ακολουθεί η πρόβα τζενεράλε του τουρνουά Ακρόπολις. Σε αυτό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, τη Γεωργία και την Τουρκία στα τελευταία φιλικά πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Μπαίνει ο Σλούκας, θεραπεία ο Παπαγιάννης

Το Σάββατο (13/8), οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να πάρουν μερικές ανάσες, μετά το ταξίδι στη Μαδρίτη, καθώς είχαν ρεπό. Κανονικά στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Κώστας Σλούκας για ατομικό πρόγραμμα, ενώ το πρόγραμμα θεραπείας του συνέχισε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, αλλά πλέον νιώθει πολύ καλύτερα κι αναμένεται την Κυριακή (14/8) να τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη. Όσον αφορά στον σέντερ του Παναθηναϊκού, το ιατρικό τιμ αξιολογεί την κατάσταση του καθημερινά. Δεν πρόκειται να παίξει στο τουρνουά Ακρόπολις, αλλά και στο ματς με τη Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο κανονικό πρόγραμμα θα μπει την Κυριακή (14/8) κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν έπαιξε με την Ισπανία στη Μαδρίτη, καθώς έχει κάποιες ήπιες ενοχλήσεις στο γόνατο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»

Τετάρτη 17 Αυγούστου

  • 18:00 Τουρκία - Γεωργία
  • 21:00 Ελλάδα - Πολωνία

Πέμπτη 18 Αυγούστου

  • 18:00 Πολωνία - Τουρκία
  • 21:00 Γεωργία - Ελλάδα

Παρασκευή 19 Αυγούστου

  • 18:00 Γεωργία - Πολωνία
  • 21:00 Ελλάδα - Τουρκία

*Οι αγώνες του τουρνουά Ακρόπολις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ

Οι ώρες και το κανάλι με Σερβία και Βέλγιο

Πριν ταξιδέψει στο Μιλάνο για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική θα παίξει με τη Σερβία στη Stark Arena και με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το ματς στο Βελιγράδι θα διεξαχθεί την 25η Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ εκείνο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28/8 και το τζάμπολ θα γίνει στις 20:00. Αμφότερα τα ματς θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports, τα οποία έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα φτάσει στις 31 Αυγούστου στην Ιταλία, όπου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής ως το Eurobasket 2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

9 Αυγούστου

Ελλάδα – Ισπανία

86-70

11 Αυγούστου

Ισπανία – Ελλάδα

87-80

17-19 Αυγούστου

Ελλάδα, Γεωργία, Πολωνία, Τουρκία

Τουρνουά Ακρόπολις

25 Αυγούστου

Σερβία – Ελλάδα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

28 Αυγούστου

Ελλάδα – Βέλγιο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Σχετικές ειδήσεις