ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket 2022: Οργή Αταμάν – «Μας έβαλαν στις 12:00 για να μην έρθουν Τούρκοι στο γήπεδο»

Eurobasket 2022
Intime News

Eurobasket 2022: Τα «βέλη» του προς τη FIBA έριξε για ακόμη μια φορά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν.

Ο έμπειρος τεχνικός αντέδρασε για το γεγονός ότι η αναμέτρηση των Τούρκων με την Ισπανία για τους «16» θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (9/9).

Ο Αταμάν θεώρησε ότι στο αρχικό καλεντάρι ο αγώνας Α2 – Β3 είχε ώρα έναρξης 21:45, ωστόσο μετά την ανακοίνωση του προγράμματος η FIBA γνωστοποίησε ότι το Τουρκία – Γαλλία θα είναι το πρώτο χρονικά της πρώτης ημέρας των νοκ άουτ.

Ο Τούρκος προπονητής έγινε έξαλλος, καθώς βλέπει… παρασκήνιο πίσω από αυτή την αλλαγή. Όπως είναι γνωστό στη Γερμανία και στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθούν τα νοκ άουτ ματς, υπάρχουν πολλοί Τούρκοι μετανάστες. Η αντιεμπορική ώρα, όμως, θα αποτρέψει πολλούς να πάνε στο γήπεδο, καθώς εκείνη την ώρα θα βρίσκονται στις εργασίες τους.

«Είναι ασέβεια προς εμάς το γεγονός ότι άλλαξε η ώρα για τις 12:00 για το ματς απέναντι στη Γαλλία. Ο σκοπός είναι για να αποτρέψουν το τουρκικό κοινό από το να γεμίσει τις κερκίδες στο γήπεδο», τόνισε ο Αταμάν και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά, πιστεύω πως οι μετανάστες μας θα κάνουν θυσίες και θα έρθουν στο γήπεδο με τις τουρκικές σημαίες, ακόμα κι αν η ώρα είναι εντελώς ακατάλληλη».