ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημήτρης Ιτούδης: Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα μου δώσει να φάω

Δημήτρης Ιτούδης
Ο Έλληνας προπονητής αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του.
InTime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Δημήτρης Ιτούδης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης αναφέρθηκε στην πορεία ζωής του και πως έφτασε να είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα προχωράει ακάθεκτη στο Ευρωμπάσκετ 2022 έχοντας φτάσει στους «8» της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και φιλοδοξεί με την καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη να φτάσει ξανά στα ημιτελικά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, γιατί όχι και την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Έλληνας προπονητής σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην τηλεόραση του Mega και την εκπομπή «Mega Καλημέρα», αναφέρθηκε στο πώς έφτασε στο σημείο να είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς της γενιάς του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από μικρός είχε ασχοληθεί με το μπάσκετ γεγονός που είχε φέρει αντιδράσεις από τους γονείς του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την εμπειρία του στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αναφέροντας το περιστατικό με την παρουσία του στη σχολή του Ζάγκρεμπ ενόσω στην πόλη έπεφταν βόμβες.

Σχετικά με την οικογένειά του, ο πολύπειρος προπονητής ανέφερε πως η γυναίκα του και η κόρη του άλλαξαν τελείως τη θεωρία του για τη ζωή.

Όπως είπε ο Δημήτρης Ιτούδης, θέλει να παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ για όσο αντέχει. Παράλληλα, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, την κλίση του στον χορό αλλά και τη μεγάλη περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό.