ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Το μεγάλο ραντεβού στην Ασία το 2023 και το φιλικό με Ντόντσιτς

Εθνικη ομάδα
Intime News

Εθνική ομάδα: Το 2023 αναμένεται να μας προσφέρει μεγάλες αθλητικές συγκινήσεις, αλλά άπαντες ευελπιστούμε ότι θα είναι η χρονιά της «επίσημης αγαπημένης».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι οι υπόλοιποι διεθνείς έχουν το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Η «γαλανόλευκη» θα επιδιώξει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στο Eurobasket 2022, να επιστρέψει στα μετάλλια και να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η αποστολή τους, βέβαια, μόνο εύκολη δεν θα είναι, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν την υπέρβαση.

Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Εκεί, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μάθει που θα αγωνιστεί και φυσικά τους αντιπάλους του.

Η μάχη Αντετοκούνμπο - Ντόντσιτς τον Αύγουστο στο ΟΑΚΑ

Εν τω μεταξύ, την Πρωτοχρονιά η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου φιλικού για την Εθνική Ελλάδας. Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στα social media, στις 4 Αυγούστου 2023 η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα που θεωρείται βέβαιο το sold out.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να ενισχύσει την εθνική ομάδα, στον αγώνα με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Οι δύο σταρ ήδη έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά στο ΝΒΑ και μια μεταξύ τους μονομαχία το καλοκαίρι θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.