ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague, Βίρτους - Ολυμπιακός 83-85: Γλίτωσε την «αυτοκτονία»

Ολυμπιακός Euroleague
EUROKINISSI

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι, αλλά κατάφερε να λυγίσει (85-83) τη Βίρτους στην Μπολόνια κι επέστρεψε στις νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν δίχως τον Κώστα Σλούκα, λόγω στομαχικών διαταραχών και με τον Σάσα Βεζένκοβ να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα.

Παρά τα προβλήματα έδειξαν ένα άκρως μαχητικό πρόσωπο και κατάφεραν να φέρουν το ματς εκεί που ήθελαν. Σε ακόμη έναν αγώνα, όμως, πήγαν να την… πάθουν στο φινάλε, μολονότι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (60-49 στο 28').

Η Βίρτους δεν σταμάτησε να παλεύει, βρήκε τρόπους να επιστρέψει και πέρασε μπροστά με 75-74 (37'). Στην τελευταία επίθεση, βέβαια, της έλειψε ο Τεόντοσιτς, ο οποίος αποβλήθηκε 18.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, επειδή κλώτσησε την μπάλα.

Ο Λαρεντζάκης είχε 0/2 βολές κι έτσι οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία ακόμα και να πάρουν το ματς. Πήγαν να στο στείλουν στην παράταση, αλλά τόσο ο Λούντμπεργκ, όσο κι ο Μίκι δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν κι έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό».

Ο καταπονημένος Βεζένκοβ τράβηξε το κουπί και μαζί με τους ΜακΚίσικ και Παπανικολάου ήταν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ομάδας, η οποία πέτυχε τη 12η νίκη της.

Σχετικές ειδήσεις