ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Φινάλε με Σερβία, Λετονία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Ώρα και κανάλι

Εθνική ομάδα
Intime News

Εθνική ομάδα: Τα δύο τελευταία παιχνίδια της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θα δώσει η Ελλάδα κόντρα σε Σερβία στα Άνω Λιόσια και Λετονία στη Ρίγα.

Η Εθνική έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται την Παρασκευή (24/2) τη Σερβία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και τη Δευτέρα (27/2) θα αγωνιστεί στη Ρίγα με τους Λετονούς.

Στην προετοιμασία για τις δύο αναμετρήσεις συμμετέχουν οι Κώστας Γόντικας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιάννης Κουζέλογλου, Λευτέρης Μαντζούκας, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Όμηρος Νετζήπογλου, Τζορτζ Πάπας, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιώργος Τανούλης, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Φλιώνης, Μανώλης Χατζηδάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Νίκος Χουγκάζ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η ομάδα είναι ήδη πετυχημένη, γιατί έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από το Νοέμβριο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η διαδικασία των παραθύρων είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική, αλλά είναι σημαντική γιατί δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές όχι να δοκιμαστούν, αλλά να δείξουν τι αξίζουν».

Για την πρόκριση στην Ελλάδα οι Σέρβοι

Το κλειστό των Άνω Λιοσίων αναμένεται να είναι κατάμεστο την Παρασκευή (24/2). Οι διεθνείς θα επιδιώξουν να πάρουν νίκη γοήτρου κόντρα στη Σερβία, η οποία, όμως, «καίγεται» για τη νίκη. Σε περίπτωση που την πάρει, τότε, θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά δεν υπολογίζει στους παίκτες της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, που παίζουν στη Euroleague. Εκτός για τους Σέρβους θα είναι και ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές.

Η ώρα και το κανάλι των αγώνων

Ο αγώνας Ελλάδα – Σερβία είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Παρασκευής (24/2) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime και το Novasports News.

Όσον αφορά στο Λετονία – Ελλάδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (27/2) στη «Mons Arena». Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσεις στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και το Novasports News.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24/2 - 11η αγωνιστική)

  • Ελλάδα - Σερβία 19:00 - Novasports Prime & Novasports News)
  • Τουρκία - Λετονία (19:00 - Novasports4HD)
  • Μ. Βρετανία - Βέλγιο (21:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ (27/2 - 12η αγωνιστική)

Λετονία - Ελλάδα (19:30 - Novasports Prime & Novasports News)

Σερβία - Μ. Βρετανία (21:00 - Novasports Start)

Βέλγιο - Τουρκία (21:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ Ν-Η Β.

  1. Λετονία 7-1 15*
  2. Ελλάδα 5-3 13*
  3. Σερβία 5-3 13
  4. Βέλγιο 3-5 11
  5. Τουρκία 3-5 11
  6. Μ. Βρετανία 1-7 9

*Προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023