ΜΠΑΣΚΕΤ

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: «Απείλησαν ότι θα βιάσουν την κόρη και τον γιο μου» (video)

Σοφοκλής Σχορτσανίτης
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής μίλησε για την προσωπική του ζωή και αναφέρθηκε σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό που θα θυμάται για πάντα.

Ο «Σόφο» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό μας», όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη γνωριμία με τη σύζυγό του και τον ρατσισμό.

Αρχικά, ο Σχορτσανίτης είπε για το μπάσκετ ότι: «Δεν είχα ποτέ την ανάγκη της δόξας. Εμένα μου άρεσε να παίζω μπάσκετ και αυτό έκανα. Όλα τα άλλα ήταν δευτερεύοντα. Ένιωσα πολλές φορές ότι μπορεί να πάω να ξεφύγω αλλά γενικά σαν χαρακτήρας είμαι πολύ κλειστός. Μου άρεσε να μένω σπίτι με την οικογένειά μου και μέχρι εκεί».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Τη γυναίκα μου τη γνώρισα τυχαία. Ήταν φοιτήτρια τότε και δούλευε σε ένα μαγαζί στην Καλλιθέα. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν είχε ιδέα ποιος είμαι και τι κάνω όταν γνωριστήκαμε. Αυτό μας διευκόλυνε πολύ. Ο γιος μου θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Δεν είναι δουλειά μου να αποτραβήξω τα παιδιά μου από το να κάνουν κάτι. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, προσπαθώ να τα ενθαρρύνω».

Σε ερώτηση για το πιο άσχημο σχόλιο που του έχει κάνει κάποιος, αποκάλυψε ότι: «Το μόνο σχόλιο που μπορώ να ξεχωρίσω είναι αυτό που μου κάνανε στο Ισραήλ. Μου είχε πει κάποιος κάτι πολύ άσχημο. Τελειώσαμε έναν αγώνα μεταξύ πολύ εχθρικών ομάδων και μου λέει ένας, “θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου”».

Τέλος, για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, είπε: «Δυστυχώς ο ρατσισμός είναι κομμάτι της ζωής για κάποιον που είναι διαφορετικός»