ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρικ Πιτίνο: Πήρε μυθικό συμβόλαιο 20.000.000 δολαρίων απ’ το St. John’s - Στόχος το Final 4 του NCAA

Ρικ Πιτίνο: Πήρε μυθικό συμβόλαιο 20.000.000 δολαρίων απ’ το St. John’s - Στόχος το Final 4 του NCAA
Ο Ρικ Πιτίνο παρουσιάστηκε επίσημα από το St. John's
AP Photo/Corey Sipkin

Συμβόλαιο με μυθικές απολαβές υπέγραψε ο 70χρονος Ρικ Πιτίνο, ο οποίος άφησε το πανεπιστήμιο του Αϊόνα, μια και θα συνεχίσει τα επόμενα έξι χρόνια ως επικεφαλής του τεχνικού τιμ του πανεπιστημίου St. John’s.

Καμία διάθεση να αποχωρήσει από το μπάσκετ και την προπονητή δεν έχει ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει την καριέρα του στο πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης, έπειτα από τρία χρόνια στην ομάδα του πανεπιστημίου του Αϊόνα. Μάλιστα, ο 70χρονος κόουτς επιστρέφει στην περιφέρεια, Big East, όπου «έφτιαξε» το όνομά του.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είχε ερωτηθεί αναφορικά με το μέλλον του, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είχε πρόθεση να αποχωρήσει από το Αϊόνα, παρά μόνο σε περίπτωση που ερχόταν μία πρόταση που του έδινε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στο Final 4 του NCAA.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, το πανεπιστήμιο του St. John’s αποφάσισε να κάνει… πράξη τις βλέψεις του Ρικ Πιτίνο, του πρόσφερε ένα μυθικό συμβόλαιο έξι ετών έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων και τον έπεισε να «μετακομίσει» στη Νέα Υόρκη. Έτσι, ο Αμερικάνος τεχνικός ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόφασή του να αποχωρήσει από το Αϊόνα, ευχαριστώντας την ηγεσία του πανεπιστημίου και τους παίκτες του.

Μάλιστα, την Τρίτη (21/03) το πανεπιστήμιο St. John’s «αναγκάστηκε» να δεσμεύσει το «Madison Square Garden», τη θρυλική έδρα των Νιου Γιορκ Νικς, προκειμένου να παρουσιάσει και επίσημα τον Ρικ Πιτίνο.