ΜΠΑΣΚΕΤ

AEK – Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρό» - Οι Ισραηλινοί θέλουν το ματς στα χαρτιά

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλή Basketball Champions League
Intime News

ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: Ο πρόεδρος της ομάδα του Ισραήλ, Εγιάλ Τσόμσκι δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη FIBA να πάρει το ματς στα χαρτιά μετά τα σοβαρά επεισόδια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και θα πάει να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League, μέσα στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί, όμως, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσουν δίχως συνέπειες τα όσα θλιβερά έγιναν μέσα κι έξω από το κλειστό.

Ο πρόεδρος της Χάποελ, Εγιάλ Τσόμσκι δήλωσε ότι ο σύλλογος θα διεκδικήσει τη νίκη στα χαρτιά, υπογραμμίζοντας ότι: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τέτοια πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν. Αξίζουμε 100% την νίκη και θα την διεκδικήσουμε στα χαρτιά»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ομάδα του Ισραήλ απείλησε με αποχώρηση, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν ότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Μας εξήγησαν ότι αν δεν βγούμε στο παρκέ θα ήταν επικίνδυνο για τους φιλάθλους μας, οπότε αυτή πλέον δεν ήταν επιλογή. Μας ανέφεραν ότι υπήρχε να λιντσάρουν τους φιλάθλους μας, κάτι που έπρεπε να λάβουμε υπόψη».

Στη συνέχεια, είπε: «Το παιχνίδι έχασε από νωρίς την έννοια του αθλητισμού. Υπήρχε το συναίσθημα της μάχης, κάθε λίγα δευτερόλεπτα ακούγαμε εκρήξεις που δονούσαν το γήπεδο. Υπήρχε χάος, δεν αισθανόσουν ότι ήσουν σε αγώνα, αλλά σε πόλεμο. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματία ή κάποιο νεκρό. Φοβόμουν για τις ζωές των φιλάθλων μας, αυτό ήταν το μόνο πράγμα που με ανησυχούσε και τίποτα άλλο. Κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα το ίδιο το παιχνίδι, αλλά το πώς θα αποχωρήσουμε με ασφάλεια».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι σε μία τέτοια κατάσταση δεν γίνεται να μείνεις συγκεντρωμένος στον αγώνα, ενώ και η διαιτησία ήταν άθλια. Απλώς ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι. Μας κατηγόρησαν για προκλήσεις που δεν κάναμε. Θα στραφούμε στην FIBA, δεν υπήρχε καμία έννοια αθλητισμού σε αυτό το παιχνίδι.

Δεν βγάζει νόημα να έρχονται φίλαθλοι στο παιχνίδι και να κινδυνεύουν οι ζωές τους. Είδα μαμάδες να προστατεύουν τα παιδιά τους, έναν πατέρα να κρύβεται στο μπάνιο με το παιδί του. Στο ημίχρονο όταν μίλησα με τους εκπροσώπους της FIBA μου είπαν να κάνουμε αυτό που θα έλεγε η ασφάλεια του γηπέδου».

Σχετικές ειδήσεις