ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Μία νίκη μακριά από τους τελικούς Λέικερς και Χιτ (vids)

NBA: Μία νίκη μακριά από τους τελικούς Λέικερς και Χιτ (vids)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

NBA: Πολύ κοντά στους τελικούς της Δύσης και της Ανατολής βρίσκονται οι Λέικερς και Χιτ, αντίστοιχα, μετά τις νίκες τους απέναντι στους Ουόριορς και τους Νικς. Μάλιστα, οι δύο σειρές βρίσκονται στο 3-1.

Μία νίκη μακριά από τους τελικούς της Δύσης βρίσκονται οι Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε εκτός έδρας 104-101 των Ουόριορς, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λόνι Ουόκερ από το… πουθενά. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε το «ματς της ζωής του» σημειώνοντας 15 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, καθώς τελείωσε το ματς με 27 πόντους και είχε και 10 ριμπάουντ, ενώ 23 πόντους πρόσθεσε ο Άντονι Ντέιβις που κατέβασε και 15 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεφ Κάρι πέτυχε το τρίτο triple double της καριέρας του στην postseason, αφού είχε 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ. Πλέον, οι «Πολεμιστές» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και να προσπαθήσουν να μείνουν «ζωντανοί» για την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/05), καθώς στις 5:00 φιλοξενούν τους Λέικερς στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο Μαϊάμι, οι Χιτ επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους φόρμα και επικράτησαν 109-101 των Νικς στα ημιτελικά της Ανατολής. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Έρικ Σποέλστρα βρίσκεται μία νίκη μακριά από τους τελικούς της περιφέρειας, για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για τους νικητές ήταν και πάλι ο Τζίμι Μπάτλερ. Ο άσος των Χιτ έκανε ένα ακόμα double double με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ κάτι ανάλογο σημείωσε και ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Πρώτος στόχος του αγώνα ήταν ο Τζέιλεν Μπράνσον με 32 πόντους και 11 ασίστ για τους Νικς, ενώ τον «ακολούθησε» ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 24 πόντους και 20 είχε ο Τζούλιος Ραντλ. Επόμενο ματς των δύο ομάδων είναι τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/05) στις 2:30 στη Νέα Υόρκη.