ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Τεράστιο break από Σίξερς στη Βοστώνη - Προβάδισμα οι Νάγκετς (vids)

NBA: Τεράστιο break από Σίξερς στη Βοστώνη - Προβάδισμα οι Νάγκετς (vids)
AP Photo/Charles Krupa

NBA: Πολύ κοντά στην πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής βρίσκονται οι Σίξερς μετά τη νίκη τους 115-103 επί των Σέλτικς στη Βοστώνη, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στη νίκη 118-102 επί των Σανς και στο προβάδισμα για τη Δύση.

Μία νίκη μακριά από τους τελικούς της Ανατολής είναι οι Σίξερς. Έχοντας ως κορυφαίο τον Τζοέλ Εμπίιντ με 33 πόντους και «συμπαραστάτη» τον Ταϊρίς Μάξεϊ με 30 πόντους, το «συγκρότημα» της Φιλαδέλφεια έκανε το break στη Βοστώνη, πήρε τη νίκη 115-103 και απέκτησε προβάδισμα 3-2 στη σειρά.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/05) οι Σίξερς έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά από το 2001, καθώς η σειρά μεταφέρεται στη Φιλαδέλφεια.

Από την αντίπερα… όχθη, οι Σέλτικς θα αγωνιστούν σ’ εκείνο το ματς με μοναδικό στόχο το break στο break για να μείνουν ζωντανοί στη σειρά. Ο Τζέισον Τέιτουμ τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους, ενώ 24 πόντους σημείωσε ο Τζέιλεν Μπράουν.

Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς πήραν προβάδισμα 3-2 στη σειρά με τους Σανς, μετά τη νίκη τους 118-102 στο Game 5. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν και πάλι ο Νίκολα Γιόκιτς, που τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, κάνοντας ένα ακόμα triple double.

Σημαντική ήταν η προσφορά και του Μπρους Μπράουν με 25 πόντους, ενώ από 19 πόντους σημείωσαν οι Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ.

Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σανς με 28 πόντους, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 26 πόντους, έχοντας ακόμα και 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Απών για ένα ακόμα ματς ήταν ο Κρις Πολ.