ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Παραμένουν «ζωντανοί» Ουόριορς και Νικς - Ανησυχία στους Λέικερς με Ντέιβις (vids)

NBA: Παραμένουν «ζωντανοί» Ουόριορς και Νικς - Ανησυχία στους Λέικερς με Ντέιβις (vids)
AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Νιου Γιορκ Νικς μείωσαν σε 3-2 τις ημιτελικές σειρές των NBA Playoffs με Λέικερς και Χιτ, αντίστοιχα και θα παίξουν τα ρέστα τους σε Λος Άντζελες και Μαϊάμι.

Με την τριάδα Στεφ Κάρι, Άντριου Ουίγκινς και Ντρέιμοντ Γκριν να κάνει τη διαφορά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησαν με 121-106 των Λέικερς στο Game 5 και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης στο NBA.

Επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Λος Άντζελες.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κάρι με 27 πόντους και 8 ασίστ, με τον Ουίγκινς να τον ακολουθεί με 25 πόντους και τον Γκριν να προσθέτει 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ξεκίνησε βασικός ο Γκάρι Πέιτον Τζούνιορ που ήταν θετικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για τους Λέικερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 25 πόντους (9 ριμπάουντ), ο Ντέιβις 23 πόντους (9 ριμπάουντ) και οι ΝτιΆντζελο Ράσελ και Όστιν Ριβς από 15 πόντους. Ωστόσο, μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην ομάδα του Λος Άντζελες για τον τραυματισμό του Ντέιβις, που αποχώρησε στην 4η περίοδο μετά από αγκωνιά που δέχθηκε στο κεφάλι από τον Λούνεϊ.

«Ζωντανοί» παρέμειναν και οι Νικς, που επικράτησαν των Χιτ στη Νέα Υόρκη με 112-103 και μείωσαν την ημιτελική σειρά της Ανατολής του NBA σε 3-2. Επόμενο ματς είναι προγραμματισμένο στο Μαϊάμι για τα ξημερώματα Σαββάτου.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Τζέιλεν Μπράνσον που είχε 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ παίζοντας και στα 48 λεπτά του αγώνα!

Από εκεί και πέρα ο Αρ Τζέι Μπάρετ είχε 26 πόντους ενώ 24 πόντους σημείωσε ο Τζούλιους Ραντλ. Για τους Χιτ, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 19 πόντους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο 18 πόντους και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον 17 πόντους.

Διαβάστε επίσης:

Αθλητικές μεταδόσεις: Μπαίνει στη «μάχη» της Ρώμης η Μαρία Σάκκαρη

Στην καλύτερη πεντάδα του NBA με μοναδική επίδοση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Euroleague, Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 97-86: Ιστορική πρόκριση και… Ολυμπιακός στο Final Four