ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League, Ολυμπιακός: «Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα» - Όσα είπε ο Μπαρτζώκας

Γιώργος Μπαρτζώκας Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Basket League: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι θα είναι αποτυχία αν ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, για τα όσα είχε πει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περί επιτυχίας – αποτυχίας.

Ο Μπαρτζώκας, απάντησε: «Ναι, θα είναι αποτυχία, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα με βάση το πώς έχουμε παίξει και την εικόνα μας. Δε νομίζω ότι θα το πάρει ευχάριστα κάποιος οπαδός του Ολυμπιακού, αν το χάσουμε. Τώρα τελευταία έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση περί επιτυχίας και αποτυχίας, με αφορμή τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που λένε όλοι είναι ότι η προσπάθεια μετράει, πόσο φτάνεις τον εαυτό σου στα όρια. Ζούμε στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, αν είναι αυτό το ζευγάρι, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Το να κερδίσουμε δεν θα πανηγυριστεί παραπάνω από εμάς, αλλά αν το χάσουμε θα μας στεναχωρήσει πολύ περισσότερο».

Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: «Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε με συνέπεια, η οποία ξεκινά από τη διοίκηση και πηγαίνει σε όλους. Νομίζω πως γενικά είχαμε σταθερότητα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία όσο καλύτερα γίνεται κι εν συνεχεία να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα. Πάντα αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο με σεβασμό. Επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε παίξει έναν πολύ διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών από άλλες ομάδες».

Για την αλλαγή στο format: «Θα μου επιτρέψετε να το μετρήσω γιατί είμαστε σε τεράστια επιβάρυνση. Προπονούμε εμείς τις προπονήσεις, τα παιχνίδια είναι το αναγκαίο κακό αλλά οι προπονήσεις είναι αυτές που μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα. Αν όπως το λέτε είναι, οι ομάδες από το 7-12 θα συνεχίσουν να παίζουν κάτι που είναι σημαντικό. Προφανώς είστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις σωστές αποφάσεις, εμείς θα τις ακολουθήσουμε».

Για το αν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν οι παίκτες πριν το Κάουνας: «Με βάση αυτό που είδα στην προπόνηση είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλο γεγονός που κατά σύμπτωση είναι πολύ κοντά φέτος. Δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχουν πολλά διαδικαστικά για το ταξίδι και την προετοιμασία. Ταυτόχρονα μόλις τελειώσαμε μια σειρά που μας πίεσε αγωνιστικά και πνευματικά, όμως υπάρχουν παίκτες που είναι συνηθισμένοι να το κάνουν. Είδα κάποιους που είναι έτοιμοι για προπόνηση και άλλους όχι, έχει σχέση με την εμπειρία. Αυτοί που έχουν την εμπειρία καλούνται να βοηθήσουν και τους άλλους. Έχουμε μια προπόνηση αύριο και ο Σάββατο παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, περιμένουμε ανταγωνισμό σε υψηλό επίπεδο».

O Κώστας Παπανικολάου, από την πλευρά του, δήλωσε: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν υγιείς. Να δούμε όμορφα παιχνίδια και να απολαύσουμε τις στιγμές. Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού, όπως κάθε χρόνο, είναι το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η ευχή κι η κατάρα του οργανισμού. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει, όπως κάθε φορά, για να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο».

Σχετικές ειδήσεις