ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: «Ζωντανοί» οι Σέλτικς, 3-3 με Σίξερς - Στους τελικούς της Δύσης οι Νάγκετς (vids)

NBA: «Ζωντανοί» οι Σέλτικς, 3-3 με Σίξερς - Στους τελικούς της Δύσης οι Νάγκετς (vids)
AP Photo/Matt Slocum

NBA: Break… ελπίδας σημείωσαν οι Σέλτικς, οι οποίοι επιβλήθηκαν 95-86 των Σίξερς στην Φιλαδέλφεια, έφεραν τη σειρά και πάλι στα ίσια (3-3) και η πρόκριση στον τελικό της Ανατολής θα κριθεί στο Game 7 στη Βοστώνη.

Οι Σίξερς έφτασαν πολύ κοντά στη μεγάλη πρόκριση στον τελικό της Ανατολής, ωστόσο, το… ξέσπασμα του Τζέισον Τέιτουμ στην τελευταία περίοδο, προκάλεσε την ανατροπή και έδωσε στους Σέλτικς την ευκαιρία να μείνουν… όρθιοι και να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για την πρόκριση.

Ο σούπερ σταρ των «Κελτών» τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 14 εκ των οποίων σημείωσε στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Σμαρτ με 22 πόντους, ενώ 17 πόντους σημείωσε ο Τζέιλεν Μπράουν.

Από την άλλη, οι Σίξερς είχαν το προβάδισμα μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, όμως δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην «έκρηξη» του Τζέισον Τέιτουμ. Ο Τζοέλ Εμπίιντ και ο Ταϊρίς Μάξι ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, καθώς αμφότεροι σημείωσαν από 26 πόντους.

Στους τελικούς της Δύσης οι Νάγκετς

Την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας πανηγύρισαν οι Νάγκετς, μετά τη νίκη τους 125-100 επί των Σανς, κάνοντας το 4-2 στην σειρά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, για μία ακόμα φορά, ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, καθώς έκανε ένα ακόμα triple double, μια και σε 38 λεπτά είχε 32 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Τζαμάλ Μάρεϊ, με 26 πόντους.

Από την άλλη, ο Πέιν ήταν αυτός που πάλεψε περισσότερο για τους Σανς, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει άλλους 23 πόντους.